Ο υπουργός Δικαιοσύνης φωτογραφίζεται με τον υπόδικο Σταμάτη Πουλή (Photo)

Ο υπουργός Δικαιοσύνης φωτογραφίζεται με τον υπόδικο Σταμάτη Πουλή (Photo)

Με τον υπόδικο για κακούργημα πολιτευτή της ΝΔ, Σταμάτη Πουλή φωτογραφήθηκε πριν από λίγες μέρες ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ στα Μέγαρα. Πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του Ανδρονίκη Θεοφιλάτου (συνεργάτη του Άδωνη Γεωργιάδη), τον πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρο Παπαδημητρίου και την πρώην οικονομική διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αικατερίνη Πολύζου έχουν παραπεμφθεί σε δύο διαφορετικές δίκες για τις παράνομες προσλήψεις του ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2011 – 2014.

Η μία από τις δύο υποθέσεις, αφορά στις 22 παράνομες προσλήψεις ημετέρων οι οποίες μάλιστα έγιναν αποκλειστικά επί θητείας Αδ. Γεωργιάδη στο ΚΕΕΛΠΝΟ, για τον οποίο οι όποιες ποινικές ευθύνες έχουν προφανώς… παραγραφεί.

Η δεύτερη υπόθεση για την οποία έχουν παραπεμφθεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αφορούν σε 74 παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2011-14 με τη ζημία του Δημοσίου να ανέρχεται σε 1,4 εκατ. ευρώ. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι εμπλεκόμενοι αφορούν κατά περίπτωση στις κακουργηματικές πράξεις της απιστίας κατ εξακολούθηση με περιουσιακή πράξη άνω των 120.000 ευρώ και της συνέργειας στην ως άνω πράξη.

Η εκδήλωση στα Μέγαρα είχε τίτλο «Μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη: Οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες για μια Δικαιοσύνη κοντά στην κοινωνία και τις ανάγκες των πολιτών» και διοργανώθηκε από την Δ.Ε.Ε.Π. Δυτικής Αττικής και τη ΔΗΜ.ΤΟ. Μεγάρων – Νέας Περάμου. Στην εκδήλωση συμμετείχε και μίλησε τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας όσο και ο Α’ Επιλαχών βουλευτής ΝΔ Δυτικής Αττικής Σταμάτης Πουλής, όπως μετέδωσε το site megaratv.gr.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο υπουργός Δικαιοσύνης, ενώ το παρών έδωσε και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Δυτικής Αττικής, Γιώργος Κώτσηρας.

Όπως προκύπτει από τα σχετικά δημοσιεύματα, ο υπουργός Δικαιοσύνης εμφανίζεται να ποζάρει χαμογελαστός δίπλα στον υπόδικο πολιτευτή της ΝΔ. Το ότι είναι υπόδικος για κακούργημα, δεν φαίνεται να πτοεί τον υπουργό Δικαιοσύνης, παρά το θεσμικό ρόλο και το συμβολισμό που έχει για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Δείτε τη φώτο:

Πάντως ο Πουλής για ακόμη μία φορά έδωσε ρεσιτάλ σε ότι αφορά τις εμπλοκές του με τη Δικαιοσύνη. Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε έκανε λόγο για «σκευωρία, ψέμα και στοχοποίηση» του ίδιου από το ΣΥΡΙΖΑ. Με δεδομένες βέβαια τις παραπομπές του σε δίκες τότε μάλλον ο κ. Πουλής θεωρεί ότι και οι δικαστές που τον παρέπεμψαν σε δίκες είναι και αυτοί μέλη της σκευωρίας. Επίσης ο Πουλής έπλεξε το «εγκώμιο» του Μητσοτάκη βλέποντας «στοχοποίηση» από τον Κ. Βαξεβάνη και τον Παύλο Πολάκη (Μάλλον δεν διαβάζει ξένο Τύπο, New York Times, Guardian κτλ).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter