Ο Ζάεφ βρήκε τους 80 βουλευτές που χρειαζόταν, σύμφωνα με σκοπιανά ΜΜΕ

Ο Ζάεφ βρήκε τους 80 βουλευτές που χρειαζόταν, σύμφωνα με σκοπιανά ΜΜΕ

«Τόπο» έπιασαν οι διαβουλεύσεις του Ζόραν Ζάεφ με τους Αλβανούς βουλευτές του BESA καθώς ο Σκοπιανός πρωθυπουργός φέρεται να έχει βρει τους 80 βουλευτές που χρειάζεται για τις συνταγματικές τροπολογίες, σύμφωνα με ρεπορτάζ Μέσων Ενημέρωσης της γείτονος. Ωστόσο, καθυστερεί η έναρξη της συνεδρίασης που ήταν προγραμματισμένη για τις 2 το μεσημέρι, ώρα Ελλάδας, χωρίς να υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το πότε τελικά θα ξεκινήσει.

Υπενθυμίζεται πως η προγραμματισμένη για χθες, Πέμπτη, συνεδρίαση της Βουλής μετατέθηκε για σήμερα, Παρασκευή, διότι ο Ζόραν Ζάεφ, δεν είχε εξασφαλίσει πλειοψηφία δύο τρίτων στη Βουλή (80 στους 120 βουλευτές) που χρειαζόταν για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Οι πληροφορίες από τα Σκόπια ανέφεραν πως ο Σκοπιανός πρωθυπουργός αναζητούσε έναν ακόμα βουλευτή τον οποίο φέρεται να βρήκε μετά τις εντατικές διαβουλεύσεις με το μικρό αντιπολιτευόμενο αλβανικό κόμμα “BESA”, που διαθέτει δύο βουλευτές.

Δείτε επίσης: Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά η κρίσιμη συνεδρίαση της Βουλής των Σκοπίων – Συνεχίζεται την Παρασκευή

«Αυτό που ζητά το “BESA” είναι μέσα από τη διατύπωση για την υπηκοότητα, “μακεδονική/πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας”, να μην δημιουργείται η εντύπωση πως οι Αλβανοί, οι Τούρκοι, οι Σέρβοι, οι Βλάχοι, οι Ρομά και οι άλλοι στη χώρα θα γίνουν Μακεδόνες. Αυτή είναι η ουσία. Εξετάζονται οι τεχνικές πτυχές για την εξεύρεση λύσης», τόνισε ο Ζόραν Ζάεφ την Πέμπτη.

Τα Σκοπιανά ΜΜΕ μεταδίδουν πως η πολυπόθητη, για τον Ζαέφ, συμβιβαστική φόρμουλα έχει βρεθεί και η κυβέρνηση πιάνει την απαραίτητη πλειοψηφία των 2/3.

Δείτε επίσης: ΠΓΔΜ: Στην Ολομέλεια της Βουλής οι συνταγματικές τροπολογίες

Άλλα ΜΜΕ των Σκοπίων μεταδίδουν ότι ακόμη και χωρίς τη στήριξη των δύο βουλευτών του «BESA», η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ εξασφαλίζει πλειοψηφία δύο τρίτων στη Βουλή. Ωστόσο, όλες αυτές οι πληροφορίες δεν επιβεβαιώνονται επίσημα.

Καθυστερεί η έναρξη της συνεδρίασης

Καθυστερεί η έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής της πΓΔΜ σχετικά με τις τροπολογίες του Συντάγματος και τον συνοδευτικό εφαρμοστικό Νόμο του Συντάγματος, που κατέθεσε η κυβέρνηση της χώρας.

Η συνεδρίαση είχε οριστεί για τις 12:00 τοπική ώρα (13:00 ώρα Ελλάδας), όμως δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter