Ο Ζάεφ διόρθωσε δημοσιογράφο που ανέφερε τη Βόρεια Μακεδονία με το παλιό της όνομα (Video)

Ο Ζάεφ διόρθωσε δημοσιογράφο που ανέφερε τη Βόρεια Μακεδονία με το παλιό της όνομα (Video)

Σε μια πράξη με ιδιαίτερο πολιτικό συμβολισμό προχώρησε ο Ζοραν Ζαεφ, διορθώνοντας δημοσιογράφο της χώρας του που δεν χρησιμοποίησε την ονομασία “Βόρεια Μακεδονία”.

Παρουσία του υπουργού ΨΗΠΤΕ, Ν. Πάππα, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Πάρκου Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Πολυτεχνείο των Σκοπίων. Μετά το πέρας της εκδήλωσης και της ολιγόλεπτης ομιλίας του Ζ. Ζάεφ -στην οποία αναφέρθηκε πολλάκις στην χώρα του χρησιμοποιώντας τη νέα ονομασία- ακολούθησε μίνι συνέντευξη Τύπου για Μέσα της Βόρειας Μακεδονίας.

Τότε, ένας δημοσιογράφος από τοπικό Μέσο προκειμένου να διατυπώσει ερώτημα στον πρωθυπουργό της γείτονος αναφέρθηκε στην Βόρεια Μακεδονία με το παλιό της όνομα, με τον Ζ. Ζαεφ να τον διακόπτει αμέσως και να τον διορθώνει επισημαίνοντας τη νέα ονομασία της χώρας.

Το σχόλιο του Ν. Παππα και η ατάκα στον Ζαεφ

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σε δηλώσεις που παραχώρησε στους δημοσιογράφους μετά τη διευρυμένη σύσκεψη Ψηφιακής Οικονομίας που συμμετείχε στα Σκοπιά παρουσία και της αρμόδιας Επιτρόπου της ΕΕ, σχολίασε για το γεγονός ότι οι Ζ. Ζαεφ και Αλ. Τσιπρας “έδειξαν πρωτόγνωρη γενναιότητα”. Σημείωσε δε ότι αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που “φτάσαμε στη λύση”, τονίζοντας ότι η Συμφωνία θα παράξει θετικά αποτελέσματα για “απτά πράγματα” που αφορούν τις δυο χώρες και τις σχέσεις των δυο λαών.

Προηγουμένως, ο Ν. Πάππας είχε θερμή χειραψία με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, λέγοντας του: “Βρήκατε τη λύση με τον Αλέξη και τώρα είμαστε έτοιμοι να σχεδιάσουμε το μέλλον”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter