Ο Ζερβουδάκης στο ΑΠΘ: «Αδέρφια εμπρός είναι μαζί σας κι ο λαός» (Video)

Ο Ζερβουδάκης στο ΑΠΘ: «Αδέρφια εμπρός είναι μαζί σας κι ο λαός» (Video)
Φωτογραφία αρχείου

Στο πλευρό των φοιτητών ο Δημήτρης Ζερβουδάκης. Ο γνωστός τραγουδοποιός έδωσε συναυλία μπροστά στην πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος, λίγα μέτρα μόνο από τις δυνάμεις της ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ, τραγούδησε εκφράζοντας την αντίδραση του στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Στο βίντεο που τράβηξε ο δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης ακούγεται να λέει στους φοιτητές:

«Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε απ’ την καρδιά μας. Είναι πολύ σημαντικό μετά από τόσα χρόνια καλλιτεχνική διαδρομή και προσπάθεια να μας δίνετε αυτήν την ευκαιρία να συνδέσουμε την δουλειά μας με τον αγώνα σας. Σας ευχαριστούμε πραγματικά απ’ την καρδιά μας. Σήμερα εδώ βρεθήκαμε σαν παρέα. Βρεθήκαμε το μεσημέρι επάνω. Εγώ την θυμάμαι ΦΜΣ από τα δικά μου τα χρόνια και το αποφασίσαμε εκεί στο πόδι. Και να λοιπόν, που είμαστε εδώ. Πιστεύω ότι σιγά σιγά θα έρθει –και το λέω με μεγάλη σιγουριά- η ώρα που θα νικήσετε. Είχα την τύχη να περάσω από αυτήν την σχολή και να πέσω σε καλά χέρια και καλούς δασκάλους. Σε δημοκράτες ανθρώπους. Δημοκράτες στην ψυχή τους. Δυστυχώς, υπάρχουν και οι πτώσεις στην ζωή.

Μία τέτοια πτώση ζείτε αλλά να είστε σίγουροι ότι αυτή η φασιστική αμετροέπεια δεν μπορεί να νικήσει ούτε τα νιάτα σας ούτε την ορμή σας. Να είστε γεροί. Κουράγιο κι εμείς θα είμαστε εδώ μαζί σας».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter