Ο Ζορπίδης δεν πάει Σκόπια αλλά στέλνει κόσμο εκεί με την επιχείρησή του

Ο Ζορπίδης δεν πάει Σκόπια αλλά στέλνει κόσμο εκεί με την επιχείρησή του

Πάνω από 70 μεγάλες και μικρομεσαίες εταιρείες από τους κλάδους της Ενέργειας, των Κατασκευών, των Βιομηχανικών Προϊόντων, των Τροφίμων και Ποτών και της Υψηλής Τεχνολογίας θα συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο ταξίδι την ερχόμενη εβδομάδα στα Σκόπια σύμφωνα με τον οργανισμό Enterprise Greece, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως σημαντικό στρατηγικό εταίρο παγκοσμίως.

Στόχος της αποστολής και προσωπικά του πρωθυπουργού είναι να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες προκειμένου η ελληνική επιχειρηματικότητα να παίξει ηγεμονικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη της Βόρειας Μακεδονίας με το σημαντικό και θετικό μομέντουμ που δημιούργησε η Συμφωνία των Πρεσπών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τέως πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, νυν Β’ αντιπρόεδρος του Συνδέσμου και επικεφαλής της «Λουφάκης Χημικά ΑΒΕΕ Κυριάκος Λουφάκης, δεν έκρυψε το γεγονός ότι βλέπει θετικά τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η μοναδική παραφωνία στο κλίμα ήταν ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και πρώην αντιδήμαρχος στον Δήμο Θεσσαλονίκης επί Παπαγεωργόπουλου, Μιχάλης Ζορπίδης ο οποίος απαντώντας στον «Enterprise Greece», ενημέρωσε ότι το Επιμελητήριο έχει αποφασίσει να μην συμμετέχει σε καμία δράση που θα σχετίζεται με τη γειτονική χώρα, όσο αυτή χρησιμοποιεί ένα όνομα το οποίο δεν της ανήκει! Το τελευταίο προκαλεί εντύπωση διότι ο κ. Ζορπίδης στην επιχείρησή του (διατηρεί ταξιδιωτικό πρακτορείο) διαφημίζει ταξίδια στην Οχρίδα και μάλιστα με τιμοκατάλογο κάτι που μπορεί κανείς να διαπιστώσει ανά πάσα στιγμή στο site της επιχείρησης! 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter