Ο Ζούκερμπεργκ έχασε 30 δισ. δολάρια σε μία ημέρα και βγήκε εκτός δεκάδας από τη λίστα των πλουσιότερων

Ο Ζούκερμπεργκ έχασε 30 δισ. δολάρια σε μία ημέρα και βγήκε εκτός δεκάδας από τη λίστα των πλουσιότερων

O Μαρκ Ζούκερμπεργκ συνιδρυτής του Facebook και εκ των μεγαλομετόχων του, είδε την προσωπική του καθαρή περιουσία να καταγράφει ελεύθερη πτώση την Πέμπτη αφού μειώθηκε κατά 29,7 δισ. δολάρια που ήταν αρκετά για να τον πετάξουν εκτός δεκάδας στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους.

Συγκεκριμένα, η περιουσία του υπολογίζεται πλέον στα 84,8 δισεκατομμύρια δολάρια, με το Forbes να τον κατατάσσει πλέον στη 12η θέση.

Οι μετοχές της Meta υποχώρησαν πάνω από 26% την Πέμπτη για να κλείσουν στα 237,76 δολάρια η καθεμία με αποτέλεσμα να χαθούν περίπου 232 δισεκατομμύρια δολάρια από την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας. Το ποσό αυτό αποτελεί ιστορικό αρνητικό ρεκόρ.

Την ίδια στιγμή, οι καθημερινοί ενεργοί χρήστες του Facebook σε όλο τον κόσμο ήταν 1,929 δισεκατομμύρια στο τέταρτο τρίμηνο του 2021, εμφανίζοντας για πρώτη φορά μείωση σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, όταν ήταν 1,93 δισεκατομμύρια.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ απέδωσε την μείωση αυτή των χρηστών στις ανταγωνιστικές εφαρμογές όπως το  TikTok.

«Οι άνθρωποι έχουν πολλές επιλογές για το πώς θέλουν να περνούν τον χρόνο τους και εφαρμογές όπως το TikTok αναπτύσσονται πολύ γρήγορα», είπε ο χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

Facebook: Μειώθηκαν για πρώτη φορά οι καθημερινοί χρήστες – Πτώση 22% της μετοχής της

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter