Θα βάλουμε άλλους να λύσουν τα προβλήματά μας

Θα βάλουμε άλλους να λύσουν τα προβλήματά μας

Ο Doctor μαθαίνει ότι πολλοί στην Ακαδημίας 1 δεν βλέπουν με καλό μάτι την απόφαση διαμεσολάβησης των Ιταλών στα ελληνοτουρκικά. Οι λόγοι είναι απλοί. Πρώτον, δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στις πραγματικές προθέσεις των Ιταλών (ο ρόλος τους στη Λιβύη είναι έως και ύποπτος). Ο δεύτερος και πιο σημαντικός είναι ότι γνωρίζουν από εμπειρία οι άνθρωποι πως το χαρτί της διαμεσολάβησης θα περάσει αργά ή γρήγορα στους Γερμανούς και την Ανγκελα Μέρκελ, που έχει αναλάβει και την προεδρία στην ΕΕ. Με απλά ελληνικά, όλοι αυτοί μόνο τα ελληνικά συμφέροντα δεν θα κοιτάξουν…

Τα καλύτερα έρχονται…

Στην πολιτική κονίστρα τα ελληνοτουρκικά θα επιφέρουν ανήκεστο βλάβη στη δεξιά πολυκατοικία. Ηδη διευθυντής σκληρής δεξιάς εφημερίδας αλλά με καραμανλικό παρελθόν ρίχνει προειδοποιητικές βολές. Είναι άλλο πράγμα τα «σημιτόπαιδα» και οι «ποταμίσιοι» να κάνουν λάθη π.χ. στον τουρισμό και άλλο στα εθνικά. Οι περικεφαλαίες από το μακεδονικό δεν έχουν προλάβει να μπουν ακόμη στα σεντούκια. Ο Κυριάκος πάλι σκέφτεται να το ξεπεράσει όλο αυτό με εκλογές. Στο μυαλό του μια ακόμη εκλογική νίκη θα κόψει κάθε διάθεση για αντιπολίτευση εντός της πολυκατοικίας. Μετά, όπως έλεγε και ο Τσόρτσιλ, θα τους υποσχεθεί ιδρώτα, δάκρυα, λύπη και αίμα.

Θα έπρεπε να το περιμένουν

Η κοινή συνέντευξη πάντως του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ στην Κωνσταντινούπολη με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου άφησε γλυκόπικρη γεύση στην ημεδαπή. Για την ακρίβεια, έπεσαν μερικά αυτιά (και στο Μαξίμου) όταν ο κ. Μπορέλ μίλησε για διαφορές Ελλάδας – Τουρκίας και σε ό,τι αφορά τα χωρικά ύδατα, οι οποίες πρέπει να λυθούν κοινή συναινέσει. Ετσι είναι αυτά όταν αφήνεις σε άλλους την ατζέντα και δεν διαμορφώνεις εσύ το περιεχόμενό της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter