Θα ευχηθούμε καλή Ανάσταση στα τρία μνημόνια;

Θα ευχηθούμε καλή Ανάσταση στα τρία μνημόνια;

Με ένα χτύπημα στο πρωτοσέλιδο του “Βήματος” “Σχήμα Τσιόδρα και στην οικονομία” ο δημοσιογράφος αποκαλύπτει τις κυβερνητικές προθέσεις και μαζεύει αντιδράσεις…

Στη μία πλευρά υπάρχει το “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” λόγω των έκτακτων συνθηκών στην οικονομία. Στην άλλη πλευρά υπάρχουν όσα κατά καιρούς έχει ζητήσει ο ΣΕΒ, όσα νεοφιλελεύθερης έμπνευσης ευαγγελίζεται εδώ και καιρό ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κυρίως όσα νομοθετήθηκαν από το 2010 και μετά.

Κάποιοι το βαφτίζουν “τέταρτο μνημόνιο” αλλά με αυτό τον τρόπο, μάλλον άθελά τους, υποβαθμίζουν τον κίνδυνο. Πρόκειται για ένα σχέδιο διατήρησης των μνημονιακών μέτρων και προαπαιτούμενων στο διηνεκές… και αυτό είναι ακόμα χειρότερο.

Επί της ουσίας, με πρόσχημα τις επιπτώσεις της πανδημίας, θα επιχειρηθεί η νομιμοποίηση – μονιμοποίηση των τριών μνημονίων και η οριστική αναστολή της όποιας αιρεσιμότητάς τους (conditionality). Ο κόσμος άλλωστε δεν δέχτηκε ποτέ τα τρία μνημόνια απλά τα ανέχτηκε λόγω της χρεοκοπίας της χώρας και αναμένει ως Μάννα εξ ουρανού τη σταδιακή άρση τους.

Το σχέδιο του Κυριάκου και των συν αυτόν, όσο κι αν ακούγεται περίεργο, θα σημάνει τον οριστικό ενταφιασμό της περίφημης μεσαίας τάξης (με την επίκληση της οποίας εκλέχτηκε η παρούσα κυβέρνηση!) και τη δημιουργία μιας κοινωνίας δύο ταχυτήτων όπου στη μία πλευρά θα βρίσκεται το 20% των εχόντων και κατεχόντων και στην άλλη πλευρά το 80% των εργαζομένων των συνταξιούχων και των ανέργων.

Αν όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου με προεξάρχοντα τον ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιληφθούν το διακύβευμα και δεν δώσουν μαζί τη μάχη διεκδικώντας ένα άλλο μείγμα πολιτικής αλλά και τα απαραίτητα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να γίνει αυτό πράξη θα έχουν απλά στρέψει οριστικά την πλάτη τους στη μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου. Να ευχηθούμε να το καταλάβουν όσο είναι καιρός…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter