Θα ήμουν νεκρός σαν τον Φύσσα, δήλωσε θύμα επίθεσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Θα ήμουν νεκρός σαν τον Φύσσα, δήλωσε θύμα επίθεσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία του θύματος της επίθεσης τάγματος εφόδου χρυσαυγιτών στο αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια, τον Ιούνιο του 2008, Γ. Μηλιαράκη, στη σημερινή ακροαματική διαδικασία της δίκης για τα «έργα και τις ημέρες» της ναζιστικής οργάνωσης._x000D_

Σύμφωνα με τον μάρτυρα – θύμα, Γ.Μηλιαράκη, τον οποίο τραυμάτισαν σοβαρά με μαχαίρι, η επίθεση ήταν σφοδρή κι έγινε ακόμα και με τσεκούρια.

Μάρτυρας: Είδα μαχαίρι, σκεπάρνι να σπάει τζάμια και με ψέκασαν με σπρέι πιπεριού. Αρχικά μπήκε κάποιος που φορούσε κράνος. Δέχθηκα επίθεση με καρέκλα. Πέφτω ανάσκελα πίσω με αίματα και δέχομαι παράλληλα επίθεση σφοδρή. Μπορεί να έτρωγα και παλουκιές, δεν κατάλαβα. Βρέθηκα σε μία φάση αυτοάμυνας, που δεν είχα την πολυτέλεια και διαύγεια να δω. Είδα όμως ένα τσεκούρι να ρίχνει τζαμαρία, άτομα που στεκόντουσαν που είχαν ένα ρόλο, να καταλαμβάνουν το χώρο.

Πρόεδρος: Ποιο ρόλο;

Μάρτυρας: Ο ένας μαχαίρωνε, ο άλλος στεκόταν, ο άλλος έσπαγε και μετά ακούστηκε ένα τέλος χρόνου και σταμάτησε επιτόπου η επίθεση και έφυγαν. Θα ήμουν νεκρός στη θέση του Παύλου Φύσσα, αν δεν ήταν μια κοπέλα, που είχε διατελέσει νοσοκόμα και μπόρεσε να διαχειριστεί την κατάσταση. Χρειάστηκα εφτά φιάλες αίμα.

Κατά το μάρτυρα, η επίθεση διήρκησε 1-2 λεπτά, ενώ στη συνέχεια έφυγαν με μηχανάκια, με καλυμμένες πινακίδες.

«Ηταν», τόνισε, «μία οργανωμένη επίθεση απέναντι σε τέσσερις ενήλικους μαθητές, όπου ο ένας έφαγε καρέκλα, ο άλλος έτρεχε να κρυφτεί μέσα, η κοπέλα έτρωγε σφαλιάρες».

Παρακρατική επίθεση

Προηγήθηκε η κατάθεση του Ρούμπεν Ροντρίγκεζ, που επίσης βρισκόταν στο στέκι κατά την επίθεση. Την χαρακτήρισε «παρακρατική επίθεση από τάγμα εφόδου», προσθέτοντας ότι το επίμαχο απόγευμα και ενώ στο στέκι βρίσκονταν τέσσερα άτομα που έκαναν μάθημα Ισπανικών, εισέβαλε στον χώρο ένας σωματώδης με κράνος και σκούρα ρούχα που κρατούσε ένα ρόπαλο και φώναξε «χαιρετίσματα από την Χρυσή Αυγή. Θα σας γα..ε», ενώ αμέσως, μέσα σε δευτερόλεπτα, μπήκαν κι άλλοι, περίπου 10 με 15 άτομα με κράνη και τρεις από αυτούς έβγαλαν μαχαίρια.

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί θεωρεί πως δέχθηκαν επίθεση από την Χρυσή Αυγή , ο μάρτυρας απάντησε: «Μας επιτέθηκαν γιατί πρεσβεύουμε έναν κόσμο αλληλεγγύης και ισότητας. Το στέκι είναι ένα σημείο αναφοράς στην γειτονιά». Είπε επίσης πως αν και αρνήθηκε η Χρυσή Αυγή κάθε σχέση της με το περιστατικό, «παρότι υπήρχε η ..υπογραφή της», εντούτοις ο ένας εκ των δύο καταδικασθέντων για την επίθεση, ο Βασίλης Σιατούνης, «ήταν ήδη τότε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής». Όπως επισήμανε ο μάρτυρας, «ο Σιατούνης, ο φασίστας, ήρθε σε απόσταση αναπνοής να με δολοφονήσει. Τρία χρόνια μετά την επίθεση ήταν υποψήφιος με τα ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής».

Σημειώνεται, ότι πριν από δύο ημέρες, σημειώθηκαν έκτροπα από χρυσαυγίτες στη δίκη, που διεξαγόταν στην αίθουσα τελετών του Εφετείου, με την αστυνομία να επιδεικνύει μεροληπτική συμπεριφορά υπέρ τους. Σήμερα πάντως, στο ακροατήριο δεν εμφανίστηκε κανένας από τους ομοϊδεάτες του ναζιστικού μορφώματος. Αντίθετα, η αίθουσα του δικαστηρίου είναι γεμάτη από αλληλέγγυους και μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων .

Το δικαστήριο εξετάζει μάρτυρες για το σκέλος της ογκοδέστατης δικογραφίας που αφορά στην επίθεση τάγματος εφόδου χρυσαυγιτών στο αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια, τον Ιούνιο του 2008. Το τάγμα εφόδου είχε εισβάλλει στο στέκι κι αφού τα μέλη του προκάλεσαν μεγάλες φθορές στον χώρο, επιτέθηκαν και μαχαίρωσαν δύο από τους παρευρισκόμενους. Για την επίθεση καταδικάστηκαν τελεσίδικα με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθήνας δύο άτομα , σε πολυετή κάθειρξη, τα οποία στη μεγάλη δίκη που είναι σε εξέλιξη κατηγορούνται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter