Διευθετείται εκκρεμότητα ετών

Θα πληρωθούν αναδρομικά τα ενοίκια για παλιννοστούντες ομογενείς

Σε προτεραιότητα έχει τεθεί από την κυβέρνηση η στεγαστική αποκατάσταση παλιννοστούντων ομογενών, με έμφαση περιοχές στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, την Κεντρική Μακεδονία αλλά και την Αττική, όπου υπάρχουν αυξημένες ανάγκες επιδότησης ενοικίων.

Το υπουργείο Εσωτερικών επιχειρεί να διευθετήσει εκκρεμότητες, προηγούμενων ετών, στη βάση αιτημάτων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Στην αιχμή του δόρατος τίθενται, σύμφωνα με την κυβέρνηση η ανάγκη για στεγαστική αποκατάσταση των παλιννοστούντων ομογενών από χώρες της τέως Σοβιετικής Ένωσης μέσω της παράτασης της προθεσμίας επιδότησης του ενοικίου των κατοικιών τους για ένα έτος, «προκειμένου να προστατευθούν οικογένειες, που αδυνατούν προς το παρόν να αποκτήσουν δική τους στέγη, αλλά και να καλύψουν τη δαπάνη του ενοικίου με δικούς τους πόρους».

Έτσι, αποφασίστηκε να παραταθεί αναδρομικά η διάρκεια επιδότησης του ενοικίου των κατοικιών των παλιννοστούντων ομογενών μέχρι 31.12.2016. Η απόφαση που αφορά περισσότερους από 250 δικαιούχους, είναι σχετικά υψηλού κόστους, μια και προκαλείται δαπάνη ύψους 1.197.160 € σε βάρος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Αναλυτικότερα, η δαπάνη, αναφορικά με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, για τις υποχρεώσεις του έτους 2014, φτάνει μέχρι το ποσό 735.000,00 €, και για τις υποχρεώσεις του έτους 2016, μέχρι το ποσό των 460.000,00€, ενώ αναφορικά με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, για το 2016, μέχρι το ποσό των 2.160,00€.

Την απόφαση αυτή υπέγραψαν ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξανδρος Χαρίτσης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.