Κατηγόρησε τη ΝΔ για κωλυσιεργία

Θα προχωρήσει γρήγορα η επένδυση στην Ακαδημία Πλάτωνος εκτιμά ο Σταθάκης

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέφερε πως το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για την επένδυση στην Ακαδημία Πλάτωνος, σύντομα θα εκδοθεί και θα αποσταλεί στο ΣτΕ προκειμένου να εγκριθεί, στηλιτεύοντας παράλληλα τους χειρισμούς της ΝΔ επί του θέματος.

«Γρήγορα θα καταλήξουμε θετικά» τόνισε ο κ. Σταθάκης για τις συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη με την BlackRock σχετικά με την επένδυση στην Ακαδημία Πλάτωνος, μετά από σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Κατσαφάδου. Η συζήτηση αφορά τα αντισταθμιστικά ωφελήματα, καθώς -όπως είπε ο υπουργός- η κυβέρνηση δέσμευσε τους επενδυτές να συμπεριληφθούν σε αυτά η κάλυψη του κόστους της απαλλοτρίωσης, η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου και η αναβάθμιση του χώρου πρασίνου με έξοδα της εταιρίας. «Εκκρεμεί η υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας επειδή υπάρχουν μερικά νομικά θέματα μιας και θέλουμε 100% κατοχύρωση και στα 3 αυτά θέματα» υποστήριξε ο κ. Σταθάκης.

Ο υπουργός αποκάλεσε «τραγωδία» τους χειρισμούς της ΝΔ για την επένδυση, αφού δύο φορές το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα επί κυβερνήσεως ΝΔ απορρίφθηκε ως μη νόμιμο από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή το σ/ν για τα αυθαίρετα

Στην Ολομέλεια αναμένεται να εισαχθεί την ερχόμενη Τρίτη το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Έλεγχος και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος». Πέρα από τα κόμματα της συμπολίτευσης, το νομοσχέδιο υπερψήφισε στην αρμόδια ΕΠιτροπή της Βουλής το Ποτάμι, ενώ η ΔΗΣΥ «επιφυλάχθηκε με τρόπο που "κλείνει" προς το ναι για την Ολομέλεια», όπως σημείωσαν υψηλόβαθμες πηγές. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.