Θα τολμήσει την Πέμπτη την έξοδο η Ελλάδα;

Θα τολμήσει την Πέμπτη την έξοδο η Ελλάδα;

Δεν αποκλείεται την Πέμπτη να τολμήσουν οι σύμβουλοι της Ελληνικής Δημοκρατίας την έξοδο της χώρας στις αγορές στο πλαίσιο της έκδοσης ομολόγου 7ετούς διάρκειας με στόχο την άντληση τουλάχιστον 3 δις. ευρώ.

Σύμφωνα με διαχειριστές, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρουν εγγραφές για τουλάχιστον 15 δις. ευρώ, ενδεικτικό της ζήτησης που έχει το Ελληνικό ομόλογο. Την Τετάρτη στις αγορές επικράτησαν σημάδια ανάκαμψης. Ο Dow Jones, ο βασικός δίκτης του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, επέστρεψε πάνω από τις 25.000 μονάδες, ενώ σε θετική ρότα κινήθηκαν και τα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όπως και το Ελληνικό που έκλεισε με κέρδη 1,3%, μιάν ανάσα από τις 850 μονάδες. Σημειωτέον, ότι την Πέμπτη έρχεται στην Αθήνα ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. κ. Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και βεβαίως με τον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό κ. Ε. Τσακαλώτο.

Το Reuters μετέδωσε νωρίτερα την Τετάρτη ότι η Πέμπτη αποτελεί μια πολύ καλή μ΄ρα για έξοδο στις αγορές επικαλούμενο τις δηλώσεις ενός τραπεζίτη. «Το παράθυρο είναι ανοιχτό καθώς δεν αναμένονται και σημαντικές μακροοικονομικές ανακοινώσεις», σημείωσε στο πρακτορείο η ίδια πηγή. «Ο EFSF (σ.σ. ο οποίος είδε προσφορές άνω των 14 δισ. για έκδοση 3 δισ. ευρώ) έδειξε ότι δεν υπάρχει έντονη διάχυση από τις μετοχές στα προϊόντα σταθερού εισοδήματος. Τα χθεσινά deals προχώρησαν και δεν βλέπω γιατί θα μπορούσε να συμβεί κάτι διαφορετικό με την Ελλάδα, εάν η τιμολόγηση είναι ορθή».

Όμως η Ελλάδα δεν χρειάζεται να βιαστεί, ανέφερε άλλη πηγή. «Οι Ελληνες έχουν πολύ καλή χρηματοδότηση, έχουν ρευστότητα στα χέρια τους και υπάρχει η προσδοκία ότι η συναλλαγή θα λάβει χώρα πριν την έξοδο από το πρόγραμμα», ανέφερε.

Έτερος τραπεζίτης δήλωνε ότι το πιο σημαντικό για την Ελλάδα είναι να ολοκληρώσει με επιτυχία τη συναλλαγή και όχι να βιαστεί «Θέλει και χρειάζεται τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στις αγορές», τόνισε. «Πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελαν, θα ήταν να βιαστούν και να προχωρήσουν σε ένα καταστροφικό deal», ανέφερε.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter