Σε ανέργους 18-24 ετών

ΟΑΕΔ: Αναλυτικές οδηγίες για την καταβολή του Έκτακτου Επιδόματος Νεανικής Αλληλεγγύης

Αναλυτικές οδηγίες σχετικά με την καταβολή του Έκτακτου Επιδόματος Νεανικής Αλληλεγγύης παρέχει ο ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Οι άνεργοι 18-24 ετών που την 31η Οκτωβρίου 2017 ήταν μη επιδοτούμενοι, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ και οι οποίοι εξακολουθούν να είναι εγγεγραμμένοι και μη επιδοτούμενοι, θα πρέπει να δηλώσουν ως την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου και ώρα 23:59, τα στοιχεία ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού σε οποιαδήποτε ελληνική τράπεζα, στην οποία έχουν ατομικό λογαριασμό ή είναι δικαιούχοι σε κοινό λογαριασμό, μέσω της πλατφόρμας του ΟΑΕΔ

Τα στοιχεία εισάγονται με αποκλειστική ευθύνη του δικαιούχου.

Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι δεν βλέπουν στην καρτέλα τους στο σύστημα την επιλογή "Επικαιροποίηση Στοιχείων" ενώ έχουν τις ανωτέρω προϋποθέσεις, μπορούν να απευθύνονται στον ΟΑΕΔ της περιοχής τους.

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι του επιδόματος που ανακοίνωσε η Έφη Αχτσιόγλου είναι όσοι άνεργοι νέοι ηλικίας από 18 έως 24 ετών ήταν εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ τον μήνα Οκτώβριο και δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.

Έως την προσεχή Τετάρτη οι περίπου 55.000 δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν τη σχετική αίτηση στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), επικαιροποιώντας τα στοιχεία τους και συμπληρώνοντας τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού, όπου θα πιστωθεί το ποσό.

Το επίδομα θα καταβληθεί έως το τέλος του έτους και το συνολικό ποσό της παρέμβασης υπερβαίνει τα 20 εκατ. ευρώ.

Οι τρεις προϋποθέσεις για να λάβει κάποιος το επίδομα είναι:

Να ήταν εγγεγραμμένος στα μητρώα του ΟΑΕΔ την 31η Οκτωβρίου,

Να παραμένει άνεργος και

Να μην λαμβάνει επίδομα ανεργίας.

Οι δικαιούχοι θα δουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση στον τραπεζικό λογαριασμό τους έως τις 31 Δεκεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.