ΟΑΕΔ: Από σήμερα η ανανέωση των δελτίων ανεργίας

ΟΑΕΔ: Από σήμερα η ανανέωση των δελτίων ανεργίας

ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας (δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης ή ασφαλιστικό βιβλιάριο) πρέπει να έχουν μαζί τους οι άνεργοι που προσέρχονται από σήμερα Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου και μέχρι την Παρασκευή, 31 Μαρτίου, στα κατά τόπους ΚΠΑ2, προκειμένου να ανανεώσουν τα δελτία ανεργίας τους.

Εκτός από τις υπηρεσίες ΚΠΑ2 (Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης) οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ μπορούν να ανανεώσουν τα δελτία ανεργίας τουςω και ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου. Για την ανανέωση του δελτίου ανεργίας μέσω διαδικτύου, θα πρέπει να πιστοποιηθείτε ως χρήστης στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ είτε: παραλαμβάνοντας Κλειδάριθμο από ένα Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης – ΚΠΑ ΟΑΕΔ, είτε χρησιμοποιώντας τους κωδικούς σας από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).

Για την ανανέωση του δελτίου ανεργίας από τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, πατήστε εδώ.

Οι υποχρεώσεις του κατόχου δελτίου ανεργίας

• Το δελτίο ανεργίας των εγγεγραμμένων ανέργων ισχύει επί ένα τρίμηνο από την αρχική εγγραφή ή την τελευταία ανανέωση αυτού, οπότε και πρέπει να ανανεωθεί.

• Όσον αφορά στους δικαιούχους τακτικής επιδότησης ανεργίας, επισημαίνεται ότι μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας, το δελτίο ανεργίας παραμένει σε ισχύ για τρεις μήνες επιπλέον, οπότε και πρέπει να ανανεωθεί.

• Η δυνατότητα ανανέωσης ισχύει για χρονικό διάστημα πέντε (5) εργάσιμων ημερών πριν και πέντε (5) εργάσιμων ημερών μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης ισχύος του δελτίου ανεργίας.

Μετά την παρέλευση του χρονικού διαστήματος των 5 ημερών, το δελτίο ανεργίας διαγράφεται αυτόματα από το μηχανογραφικό σύστημα του Οργανισμού. Σε αυτήν την περίπτωση ο πολίτης μπορεί να προβεί σε έκδοση νέου δελτίου ανεργίας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter