ΟΑΕΔ: Διαχείριση ταμειακών διαθεσίμων, με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή απόδοση

Απαντήσεις για την διαχείριση των πλεονασματικών διαθέσιμων κεφαλαίων, έδωσε ο ΟΑΕΔ. 

Με αφορμή δημοσιεύματα, η διοίκηση του Οργανισμού ξεκαθαρίζει ότι μεταφέρει τα πλεονασματικά κεφάλαια στον Τράπεζα της Ελλάδος, όπως υποχρεώνεται να πράξει βάσει νόμου, διαδικασία που ακολουθούν όλα τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) και οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ). Σημειώνει δε ότι πλεονασματικά διαθέσιμα κεφάλαια θεωρούνται τα ποσά που περισσεύουν μετά την κάλυψη των υποχρεώσεων του Οργανισμού, λαμβανομένων υπόψιν και των προβλεπόμενων εσόδων του.

Για να πετύχει όμως τη βέλτιστη απόδοση των κεφαλαίων του, ο ΟΑΕΔ μεταφέρει περιοδικά ( ή σε τακτά χρονικά διαστήματα) τα πλεονασματικά ποσά σε λογαριασμό Ταμειακής Διαχείρισης της ΤτΕ, που προσφέρει πολύ μεγαλύτερες αποδόσεις από τις Εμπορικές Τράπεζες και την δυνατότητα της άμεσης εκταμίευσης των ποσών στο ακέραιο όταν ζητηθούν. Το ύψος του επιτοκίου στο λογαριασμό της Ταμειακής Διαχείρισης στην ΤτΕ για το Β’ εξάμηνο του 2016 ανήλθε σε 3,1487% και αναμένεται να παραμείνει στα ίδια επίπεδα και το πρώτο εξάμηνο του 2017. Το επιτόκιο καταθέσεων στην Εθνική Τράπεζα για το πρώτο εξάμηνο του 2017 ανέρχεται σε 1,15%.

Ο ΟΑΕΔ θα συνεχίσει να διαχειρίζεται τα ταμειακά διαθέσιμά του, όπως προβλέπεται από το νόμο, με γνώμονα την ασφαλή και βέλτιστη απόδοση τους, προκειμένου να διατίθενται μαζί με τα υπόλοιπα έσοδα του προς όφελος της ανέργων και του κοινωνικού συνόλου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.