ΟΑΕΔ: Η ανεργία αποκλιμακώθηκε πάνω από δύο ποσοστιαίες μονάδες μέσα σε έναν χρόνο

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία το ποσοστό της ανεργίας το φετινό Απρίλιο διαμορφώθηκε στο 17,6%, σχολίασε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη.

Συγκεκριμένα, είπε: «75.000 παραπάνω θέσεις εργασίας προστέθηκαν καθαρά στην οικονομία, σε σχέση με τον Απρίλιο του 2018. Είχαμε πάνω από δύο ποσοστιαίες μονάδες μείωση της ανεργίας, σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2018. Αυτό συνιστά επιτάχυνση του βηματισμού με τον οποίο μειώνεται η ανεργία. Φέτος, για πρώτη φορά, παρατηρήθηκε ότι η ανεργία αποκλιμακώθηκε πάνω από δύο ποσοστιαίες μονάδες μέσα σε έναν χρόνο».

Η κ. Καραμεσίνη ανέφερε ακόμη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» 105,5. ότι τα στοιχεία για την αύξηση της απασχόλησης δείχνουν ότι «το 22% περίπου των νέων θέσεων οφείλεται στον τουρισμό (καταλύματα και εστίαση). Περίπου το 25% οφείλεται στη μεταποίηση και στις μεταφορές/αποθηκεύσεις. Περίπου 13% πήγε σε επιστημονικούς κλάδους και τεχνικά επαγγέλματα και περίπου 22% πήγε στην ιδιωτική εκπαίδευση».

«Η βιομηχανία δημιούργησε παραπάνω θέσεις από ό,τι ο τουρισμός» σχολίασε η κ. Καραμεσίνη, επισημαίνοντας ότι υπήρχαν και άλλοι επιμέρους κλάδοι που συνέβαλαν σε αυτό το αποτέλεσμα.

Όπως υπογράμμισε, υπάρχουν τρεις πόλοι αύξησης της απασχόλησης, ο τουρισμός, η μεταποίηση/μεταφορές/αποθηκεύσεις, επιστημονικές/επαγγελματικές/τεχνικές δραστηριότητες, που υποστηρίζονται από τον ιδιωτικό τομέα, καθώς και η εκπαίδευση, επίσης πολύ σημαντικός τομέας που δημιουργεί πολλές θέσεις εργασίας.

(Πληροφορίες ΑΠΕ ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.