ΟΑΕΔ Κερατσίνι: Νέα επεισόδια με αγανακτισμένους ανέργους

ΟΑΕΔ Κερατσίνι: Νέα επεισόδια με αγανακτισμένους ανέργους

Η κατάρρευση του πληροφοριακού συστήματος του ΟΑΕΔ έφερε νέα ένταση στο υποκατάστημα του οργανισμού στο Κερατσίνι. Μία εβδομάδα μετά την επίθεση που δέχτηκε ο προϊστάμενος του ίδιου υποκαταστήματος, χθες αρκετοί άνεργοι που είχαν μεταβεί εκεί για να εξυπηρετηθούν, προέβησαν σε μια ιδιότυπη μορφή κατάληψης.

Αιτία το γεγονός ότι το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ δεν λειτουργούσε, λόγω της αθρόας υποβολής αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας σε όλους τους Δήμους, για 24.271 θέσεις απασχόλησης. Αγανακτισμένοι οι άνεργοι στο συγκεκριμένο υποκατάστημα δεν έφευγαν από την υπηρεσία, προχωρώντας σε κατάληψη της υπηρεσίας, παρότι είχε τελειώσει η ώρα κοινού ( έως 13.30 ) και το ΟΠΣ δεν λειτουργούσε. Ο Προϊστάμενος δεν είχε άλλη λύση, παρά να ζητήσει τη συνδρομή της τοπικής αστυνομίας, η οποία παρενέβη και τελικώς οι πολίτες έφυγαν από την υπηρεσία.

Απαντώντας για το θέμα από το βήμα της Βουλής, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου επισήμανε ότι χρειάζονται άλλες 78 προσλήψεις προσωπικού (50 υπάλληλοι ΠΕ Πληροφορικής και 28 υπάλληλοι ΤΕ Πληροφορικής στον ΟΑΕΔ), για να λειτουργήσει ομαλά το ΟΠΣ του ΟΑΕΔ. Όμως για να γίνουν οι προσλήψεις, πρέπει να δοθεί σχετική έγκριση από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. 

Έως τότε η αρμόδια Διεύθυνση Μηχανογράφησης του ΟΑΕΔ έχει αναλάβει τον συντονισμό των ανωτέρω ανάδοχων εταιρειών και από την μέχρι τώρα διερεύνηση του συστήματος, έχουν προταθεί βελτιώσεις και αλλαγές στην παραμετροποίηση των συστημάτων. Μετά την ολοκλήρωση των αλλαγών, θα ακολουθηθεί μια περίοδος παρακολούθησης της απόκρισης του συστήματος ΟΠΣ και προσαρμογής του στην επιθυμητή βέλτιστη κατάσταση λειτουργίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter