ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα 1000 θέσεων εργασίας στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα 1000 θέσεων εργασίας στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου

Από σήμερα ξεκινούν ηλεκτρονικά οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων στη Δυτική Ελλάδα και την Ηπειρο για να συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα απόκτησης εμπειρίας με 100% επιδότηση. Πρόκειται για συμβάσεις 7μηνης διάρκειας σε ανέργους ηλικίας από 18 έως 30 ετών.

Αναλυτικότερα θα δοθεί η ευκαιρία αναβάθμισης των προσόντων τους και απόκτησης εργασιακής εμπειρίας σε 600 νέους ανέργους στην Δυτική Ελλάδα και 400 στην Ήπειρο. Οσες επιχειρήσεις ενταχθούν στο πρόγραμμα θα μπορούν να απασχολήσουν προσωπικό χωρίς να καταβάλουν αμοιβές αφού αυτές θα τις καταβάλει ο ΟΑΕΔ.

Ποιοι ωφελούνται-Πόσο αμείβονται

Ωφελούμενοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ που εδρεύουν σε περιοχές αρμοδιότητας των Περιφερειών Δυτ. Ελλάδας και Ηπείρου, ηλικίας 18-30 ετών, απόφοιτοι οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας. Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας μέσω της απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας, καθώς και η αντιμετώπιση του φαινομένου διαρροής επιστημονικού εργατικού δυναμικού.

Το πρόγραμμα διαρκεί 7 μήνες και ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει στους ωφελουμένους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο καθαρό μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές), καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.

Οι προϋποθέσεις για τις επιχειρήσεις

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην έχει προβεί η επιχείρηση σε μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας στο 3μηνο πριν την υποβολή της αίτησης.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, εντάσσονται στο πρόγραμμα, ανάλογα με το προσωπικό που απασχολούν, ως εξής:

Εργοδότες με Προσωπικό έως Ανώτατος Αριθμός Ωφελουμένων
3 άτομα 1
4-9 άτομα 2
10-19 άτομα 3
20-30 άτομα 5
31-50 άτομα 8
άνω των 50 ατόμων 20% του απασχολούμενου προσωπικού, έως 20 ωφελούμενους

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμούhttps://www.oaed.gr/proghrammata-anoikhta

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter