ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα κατάρτισης μαζί με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο

Ξεκινάει από την ερχόμενη Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου, από τον ΟΑΕΔ, το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και τη DEKRA Αkademie GmbH, το πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης που απευθύνεται σε επιχειρήσεις του Τουριστικού κλάδου.

Το πρόγραμμα έχει τίτλο «Dual 2+1» και απευθύνεται σε αποφοίτους των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) του ΟΑΕΔ, που έχουν ειδικότητα Τεχνίτη Μαγειρικής Τέχνης

Η διάρκεια του προγράμματος είναι εννέα μήνες. Για τρεις μήνες, όσοι επιλεγούν, θα ασχοληθούν με την θεωρητική και εργαστηριακή κατάρτιση και για έξι μήνες με την πρακτική εκπαίδευση και κατάρτιση.

Δικαίωμα εγγραφής στο παραπάνω πρόγραμμα έχουν οι απόφοιτοι και απόφοιτες των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ που έχουν γεννηθεί μεταξύ των ετών 1992 έως και 1997 και έχουν λάβει πτυχίο Μαγειρικής Τέχνης. Οι καταρτιζόμενοι κατά την περίοδο της πρακτικής άσκησης, θα αμείβονται από τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Στόχοι του προγράμματος είναι:

• Οι απόφοιτοι των ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ στην ειδικότητα «Τεχνίτης/τρια Μαγειρικής Τέχνης», να αποκτήσουν συμπληρωματική κατάρτιση.

• Η Μαθητεία να συνδεθεί με το θεσμό της Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης και να εξαχθούν συμπεράσματα για τη βελτιστοποίηση των προσόντων των αποφοίτων των Σχολών, με σκοπό την υιοθέτηση και τον εμπλουτισμό του προγράμματος σπουδών τους και της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

• Να δοθεί στους ωφελούμενους του προγράμματος η ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους και την υπάρχουσα εργασιακή τους εμπειρία, με σκοπό την ενδυνάμωση των προσόντων τους.

• Να εξασφαλισθεί η μακροπρόθεσμη παραμονή των καταρτιζομένων στις επιχειρήσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν, από Δευτέρα 13 έως Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017, ώρες 08:00 έως 15:00, στην ταχ. δ/νση: ΟΑΕΔ - ΔΙΟΙΚΗΣΗ, Δ/νση Α3, Εθνικής Αντιστάσεως 8, 174 56, Άλιμος, με την ένδειξη για το πρόγραμμα «Dual 2+1» τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

1. Έντυπο Αίτησης

2. Βιογραφικό Σημείωμα

3. Τίτλο Σπουδών (φωτοαντίγραφο)

4. Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας (φωτοαντίγραφο)

5. Πιστοποιητικά γλωσσομάθειας (φωτοαντίγραφο)

6. Βεβαίωση εκπληρωμένων στρατιωτικών υποχρεώσεων ή αναβολής στράτευσης (φωτοαντίγραφο)

7. Πιστοποιητικό υγείας (φωτοαντίγραφο)

8. Φωτογραφίες (3)

9. και για την περίπτωση μοριοδότησης το Δελτίο ανεργίας, αν υπάρχει (φωτοαντίγραφο)

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.oaed.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.