Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

ΟΑΕΔ: Το φετινό πρόγραμμα παιδικών κατασκηνώσεων – ωφελούμενα έως 60.000 παιδιά

Από τις 15 Ιουνίου έως τις 3 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί από το ΟΑΕΔ το πρόγραμμα των παιδικών κατασκηνώσεων, με στόχο να ωφεληθούν έως 60.000 παιδιά. 

Η δημόσια πρόσκληση τονίζει ότι η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr) ξεκινάει άμεσα την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Απριλίου και ολοκληρώνεται την Παρασκευή, 20 Απριλίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 15νθήμερη διαμονή των παιδιών στις κατασκηνώσεις και έχει προϋπολογισμό 28,5 εκατ. ευρώ.

«Δικαιούχοι» του Προγράμματος είναι οι γονείς ή οι ασκούντες την επιμέλεια (ανάδοχοι, κηδεμόνες κ.ο.κ.) ωφελουμένων τέκνων, οι οποίοι έχουν πραγματικό οικογενειακό εισόδημα από κάθε πηγή, όπως αυτό εμφανίζεται στο εκκαθαριστικό σημείωμα της ΔΟΥ φορολογικού έτους 2015, μέχρι 28.000 ευρώ κατ' ανώτατο όριο Παράλληλα πρέπει να πληρούνται οι εξής προϋποθέσεις:

α. Οι δικαιούχοι το 2016 πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι/ες με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου τουλάχιστον 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ-ETAM), με εισφορές πλήρεις ή μειωμένες υπέρ του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας

ή

β. Το έτος 2016 έλαβαν από τον ΟΑΕΔ ως εργαζόμενες τουλάχιστον 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας

γ. Το έτος 2016 έλαβαν ς άνεργοι/ες τουλάχιστον 50 ημερήσια επιδόματα τακτικής επιδότησης ανεργίας

ή

δ. Το έτος 2016 συγκέντρωσαν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από δύο ή και τις τρεις παραπάνω περιπτώσεις α' έως γ'.

ε. Είναι άνεργοι/ες εγγεγραμμένοι/ες στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον τεσσάρων μηνών.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.