ΟΑΚΑ: Αδιανόητος χορός εκατομμυρίων

ΟΑΚΑ: Αδιανόητος χορός εκατομμυρίων

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης ανακοίνωσε ότι το «λίφτινγκ» του ΟΑΚΑ θα φτάσει τα 90 εκατ. ευρώ!

Σε μια χώρα που η κυβέρνησή της διαφημίζει σε κάθε ευκαιρία το «καλάθι του νοικοκυριού» με φτηνά μακαρόνια και χαρτιά υγείας ο υφυπουργός Αθλητισμού εξήγγειλε με στόμφο ότι θα δαπανηθούν 90 εκατ. ευρώ για την… ολιστική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και τη μετατροπή του ολυμπιακού συγκροτήματος σε ολυμπιακό πάρκο της Αθήνας! Το ποσό είναι τεράστιο, αν αναλογιστούμε ότι τα γήπεδα τένις ήδη παραχωρήθηκαν σε ιδιώτες και τα κλειδιά του κλειστού του ΟΑΚΑ θα δοθούν σε μια ΚΑΕ, ενώ στο κεντρικό στάδιο δεν αγωνίζεται πλέον καμία επαγγελματική ομάδα. Καμία ενσυναίσθηση.

Και τη στιγμή που το ολοκαίνουργιο γήπεδο της ΑΕΚ κόστισε σχεδόν τα ίδια χρήματα!

Η εξαγγελία Αυγενάκη έγινε σε πολυδάπανη εκδήλωση για τα 40ά γενέθλια του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών «Σπύρος Λούης», η οποία είχε και προεκλογικό άρωμα. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο υφυπουργός Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι η ανεργία θα μειωθεί «με τη δημιουργία 1.400 μόνιμων θέσεων εργασίας» στο ΟΑΚΑ! Προφανώς σε κάθε… παγκάκι του σταδίου θα κάθεται και ένας υπάλληλος, για να προσληφθούν τόσα άτομα.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι σχεδόν τριάμισι χρόνια υφυπουργός Αθλητισμού και μεσοβδόμαδα ανακοίνωσε ποιοι είναι οι στόχοι του για την επόμενη μέρα του ΟΑΚΑ: 1) Αύξηση της επισκεψιμότητας σε 40.000 άτομα ημερησίως από τις νέες λειτουργίες, 2) βιωσιμότητα των εγκαταστάσεων, 3) αύξηση του χώρου πρασίνου από 20% σε 30%, 4) μείωση ενεργειακού αποτυπώματος, 5) η ενεργειακή αναβάθμιση για να μειώσει το κόστος λειτουργίας του πάνω από 30%, 6) σε ορίζοντα πενταετίας προσδοκώμενα έσοδα ύψους 9,5 εκατ. ευρώ, 7) μείωση της ανεργίας με τη δημιουργία 1.400 μόνιμων θέσεων εργασίας, 8) προσέλκυση των πολιτών με τη δημιουργία πρόσθετων χώρων και συμπληρωματικών εμπορικών χρήσεων και 9) ανάδειξη σε ολυμπιακό πάρκο αθλητισμού, πολιτισμού και τουρισμού, ανοικτό στην κοινωνία.

Για όσα συμβαίνουν στο ΟΑΚΑ με πρωταγωνιστή τον Λ. Αυγενάκη εκδόθηκε ανακοίνωση από τη Συνδικαλιστική Ενότητα Εργαζομένων ΟΑΚΑ. Σε αυτήν αναφέρεται ότι το στάδιο «μετατρέπεται στο προεκλογικό πεδίο δόξης λαμπρό του υπουργού Αθλητισμού. Για άλλη μία φορά, όπως και στο ράλι Ακρόπολις, αυτός προσωπικά μάς προσκαλεί σε μία εκδήλωση του ΟΑΚΑ. Αυτό που επιδεικνύεται δεν είναι το έργο που έχει πραγματοποιηθεί. Αλλά πρόκειται για μία αγχωτική επικοινωνιακή προσπάθεια που, όπως όλες οι παρόμοιες, υποκρύπτουν σημαντικά πισωγυρίσματα, ήττες και τεράστια προβλήματα για τον οργανισμό. Ας ξεκινήσουμε όμως από τα προφανή: το ΟΑΚΑ που “ήθελε” να αποτελέσει ένα μεγάλο αθλητικό κέντρο, 40 χρόνια μετά βρίσκεται χωρίς δύο μεγάλες εγκαταστάσεις.

Η εγκατάσταση του τένις ξεπουλήθηκε σε ιδιώτη για 35 χρόνια και για ευτελές ποσό. Η δε εγκατάσταση του μπάσκετ παραχωρήθηκε σε μία ΚΑΕ με νομοθετική πράξη… Οι εξελίξεις αυτές φέρνουν τη σφραγίδα του υπουργού και της κυβέρνησης και δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από πανάκριβες φιέστες. Και φυσικά, μέσα σε όλα αυτά δεν πρέπει να μας διαφεύγει η κατασπατάληση δημόσιου χρήματος με πολλά ανοιχτά ερωτήματα για το πού και πώς διατίθενται τεράστιοι οικονομικοί πόροι».

Οι ολιστικές παρεμβάσεις που σχεδιάζονται περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: 1) Αλλαγή στους ελαστικούς τάπητες στο Κεντρικό Στάδιο και στα προπονητήρια του ΟΑΚΑ, 2) αξιοποίηση του Ολυμπιακού Κέντρου Αντισφαίρισης, 3) δημιουργία του Κέντρου Υγρού Στίβου με έντεκα πισίνες σε συνεργασία με την εταιρεία Lamda, 4) κατασκευή νέου κτιρίου για το σπίτι ξιφασκίας, χάντμπολ, γυμναστικής και cheerleading, 5) κατασκευή τριών τοίχων αναρρίχησης ολυμπιακών προδιαγραφών για την εθνική ομάδα αναρρίχησης, 6) νέος πολυχώρος στην αίθουσα Κασιμάτη για πολιτιστικές εκδηλώσεις και αθλήματα και 7) smart ΟΑΚΑ, η ψηφιακή αναβάθμιση του συγκροτήματος.

Στο ποσό των 90 εκατ. ευρώ για το «λίφτινγκ» περιλαμβάνονται και τα έργα συντήρησης, εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του ολυμπιακού συγκροτήματος, τα οποία εντάχθηκαν στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ΟΑΚΑ 2.0., συνολικού προϋπολογισμού 54.000.000 ευρώ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter