Θαλασσοδάνεια κομμάτων: Δώσε και σε μένα μπάρμπα…

Θαλασσοδάνεια κομμάτων: Δώσε και σε μένα μπάρμπα…

Τα είπαμε στο συνέδριο – ο γενικός διευθυντής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Σαλαγιάννης, για την ακρίβεια – και τα γράψαμε σε αυτή εδώ τη στήλη.

Επειδή, όμως, φαίνεται πολλοί δεν τα εμπέδωσαν – κυρίως στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ – με άτυπη ενημέρωσή της η Χαριλάου Τρικούπη επανέλαβε την επιχειρηματολογία (σ.σ. ο Θεός να την κάνει!) του κ. Σαλαγιάννη.

Πάμε πάλι από την αρχή, λοιπόν!

Τρεις στο λάδι, τρεις στο ξύδι… Από τη μία, έχουμε την επεκτατική πολιτική των τραπεζών, στα χρόνια των παχιών αγελάδων, που μας κυνηγούσαν (σ.σ. όχι μόνον εμάς τους πολίτες, αλλά και τα κόμματα, καθώς φαίνεται) για να μας προσφέρουν δάνεια, κάρτες, διακοποδάνεια, εορτοδάνεια και ούτω καθεξής. Από την άλλη, έχουμε τα κομματικά «θαλασσοδάνεια» που αποτελούν, στο σύνολο των 100-110 δις των κόκκινων δανείων, λιγότερο απ’ το 0,3 τοις χιλίοις. Το είπε και ο Σαλαγιάννης στο συνέδριο, το υπογραμμίζει εκ νέου το ΚΙΝΑΛ με την ακόλουθη διευκρίνιση εντός παρενθέσως: «(όχι 3 τοις χιλίοις..)». Μια σταγόνα στον ωκεανό, δηλαδή!

Και τελικά, έχουμε και τις αναπόφευκτες συγκρίσεις με τα δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ! Τι κι αν όντως αυτά αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό των δανείων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ; Ουδόλως μας αφορά! Συνεπώς, και βάσει της άτυπης ενημέρωσης, που επαναλαμβάνει κουραστικά την ανάλυση Σαλαγιάννη στο συνέδριο.

«Τα δάνεια στο τέλος του 2010, που είναι μια χρονιά καμπής», λέει το ΚΙΝΑΛ, «το ΠΑΣΟΚ με 44% ποσοστό, είχε δάνεια 115 εκατομμύρια, δηλαδή 2,5 περίπου φορές το ποσοστό του». Και συνεχίζει: «η ΝΔ, με 33,5% ποσοστό, είχε δάνεια 135 εκ., δηλαδή 4 περίπου φορές το ποσοστό της». Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ «με 4,5% ποσοστό, είχε δάνεια 10 εκ, δηλαδή 2-2,5 περίπου φορές το ποσοστό του και το ΚΚΕ με 7,5%, δάνεια 10 εκ., δηλαδή λίγο πάνω απ´ το ποσοστό του».

Και ερωτά το ΚΙΝΑΛ «αν είναι υπερβολικός ο δανεισμός του ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν είναι του ΣΥΡΙΖΑ;»! Οέο; Και ρωτά και η υπογράφουσα, μιας και δεν έχει ποσοστά: «Αν ζητήσω από μια τράπεζα δάνειο 2,5 φορές το… μπόι μου, θα μου δώσει;». Σημειωτέον, είμαι 1,73, δεν θα μου πέσει κι άσχημα, αν είναι σε εκατομμύρια βεβαίως-βεβαίως!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter