15-30 Ιουλίου Κέα

Θανάσης Μπίρλης: Art o’ Clock 6η Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής & 1η ‘Εκθεση Φωτογραφίας

«Μέσα από την τέχνη δραπετεύω από το επιχειρείν που ολοένα μας δυσκολεύει»Μarine Keas Gallery, Bουρκαρι. Εγκαίνια: Σάββατο 15 Ιουλίου, 21:30 - Διάρκεια: 15 Ιουλίου- 30 Ιουλίου, 2017

«Μη αντιμετωπίσιμος, ασταμάτητος, ο όλεθρος και ο σωτήρ της ανθρωπότητας. Κι ο βαθύς καημός του ανθρώπου. Απόλυτα συμμετρικός, μια τέλεια μελωδία, σε έναν μόνο τόνο, το «τικ» που κάθε χρόνο ακούγεται πιο δυνατά στα αυτιά μου. Που χιονίζει τα μαλλιά, και κάνει τα πόδια μου όλο και πιο βαριά, να ξεκολλούν πια σαν κορμοί από το χώμα για να του ξεφύγουν.

Περπατώ ενώ ήθελα να τρέξω μακριά του. Του κρύβομαι στις γωνιές και τον φωτογραφίζω στα μουλωχτά. Τα κτήρια που ρήμαξε, τα παράθυρα που ξεθώριασε, τις πόρτες που δεν περιμένουν πια κανέναν να τις ανοίξει. Μετράω τις πληγές και τις καταστροφές του. Ποιον πάω άραγε να ξεγελάσω;

Κάθε μου κάδρο και ένα παράθυρο στη θέα του. Μια προσπάθεια με πινέλα και μπογιές για μια κλεφτή ματιά στην πηγή του. Από πού ξεκινά, ποιο είναι το άχρονο και το αθέατο, πώς αναλύεται στο φως, τα σχήματα και τις μορφές. Πώς δημιουργεί τη ζωή και πως αυτή γίνεται αναμνήσεις. Αναμνήσεις που μας βαραίνουν και μας ενώνουν. Ενωμένοι μπρος στο ακατάληπτο να το μυρίζουμε μέσα από την τέχνη.

Αυτή είναι η σχέση μου με τον χρόνο».

Ο Θανάσης Μπίρλης πραγματοποιεί την έκτη ατομική έκθεση ζωγραφικής με μικτή τεχνική- μικρoγλυπτών από ανακυκλωμένα υλικά γυαλιων οράσεως.

Παράλληλα πραγματοποιείται και η πρώτη έκθεση φωτογραφίας του καλλιτέχνη και επιχειρηματία

Art o’ Clock- Θανάσης Μπίρλης

Μarine Keas Gallery, Bουρκαρι

Εγκαίνια: Σάββατο 15 Ιουλίου, 21:30

Διάρκεια: 15 Ιουλίου- 30 Ιουλίου, 2017

email: birlisathanasios@gmail.com

tel.: 00306974879061

web:

facebook: Athanasios Birlis

twitter: t_birlis

instagram: birlisathanasios

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.