Θανάσης Παπαχριστόπουλος : «Ο Λαζαρίδης θα λειτουργεί ως βουλευτής της πλειοψηφίας»

Θανάσης Παπαχριστόπουλος : «Ο Λαζαρίδης θα λειτουργεί ως βουλευτής της πλειοψηφίας»

Μια ενδιαφέρουσα πρόβλεψη διατύπωσε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, προδικάζοντας –κόντρα σε όλες τις εκτιμήσεις– τη στάση του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Γιώργου Λαζαρίδη προς την κυβέρνηση. Διαχώρισε την ανεξαρτητοποίηση του κ. Λαζαρίδη από αυτή του Δημήτρη Καμμένου.

Συνέντευξη στον Αγγελο Προβολισιάνο

 Ως προς το ονοματολογικό, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να υπερψηφίσει τη διμερή συμφωνία όταν τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο κυβερνητικής αποσταθεροποίησης; Συνδέεται το οργανωμένο σχέδιο εκφοβισμού βουλευτών των ΑΝΕΛ που κατήγγειλε ο Πάνος Καμμένος με τις πρόσφατες ανεξαρτητοποιήσεις Δ. Καμμένου και Γ. Λαζαρίδη;

Θέλω να ξεκαθαρίσω από την αρχή ότι η περίπτωση του Δημήτρη Καμμένου είναι διαφορετική από αυτήν του Γιώργου Λαζαρίδη. Για τον Δ. Καμμένο δεν θέλω να πω τίποτα, αλλά τον κ. Λαζαρίδη τον ξέρω καλά και πιστεύω ότι λειτούργησε κάτω από τον φόβο της τρομοκρατίας επειδή εκλέγεται στη Β΄ Θεσσαλονίκης και έχει δεχτεί ανηλεή πόλεμο. Για μένα αυτό δεν λέει τίποτα, αλλά για τον άλλον που έχει γυναίκα και παιδιά μπορεί να λέει πολλά… Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που ο Πάνος Καμμένος προέβη σε αυτή την καταγγελία, γιατί αυτό το φαινόμενο αφορά πάρα πολλά στελέχη των ΑΝΕΛ.

Εσείς δεχτήκατε επιθέσεις;

Τα θεωρώ αστεία αυτά τα πράγματα γιατί είναι θρασύδειλοι όσοι στέλνουν απειλητικά μηνύματα. Οταν είπα για παράδειγμα ότι 1 εκατ. ευρώ έφυγε από τον λογαριασμό του κ. Μαρινάκη και πήγε στον λογαριασμό του κ. Γιαννουσάκη εγώ ξέρω τι δέχτηκα…

Για να γυρίσω στο προηγούμενο ερώτημα, όταν ακούει κάποιος τον κ. Μαρινάκη, που ελέγχει πέντε μέσα ενημέρωσης, σε στιγμή ευθυμίας να δηλώνει ότι η χούντα έχει λίγα ψωμιά ακόμη, τι καταλαβαίνει; Ελέγχει τα «Νέα», το «Βήμα», βοηθά τα «Παραπολιτικά», όπως επίσης τον «Φιλελεύθερο» και το «Πρώτο Θέμα». Ας τα ερμηνεύσουν λοιπόν αυτά τα δεδομένα οι πολίτες.

Αυτή η κυβέρνηση είναι η μόνη που δεν χαρίζεται και δεν την κρατά κανένας. Και για την πρόταση δυσπιστίας, ποσώς ενδιέφερε τη ΝΔ το μακεδονικό. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να μην έφτανε αυτή η κυβέρνηση στις 21 Ιουνίου και να μη φτάσει στις 20 Αυγούστου, γιατί ένα κομμάτι της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κυρίως η Φώφη Γεννηματά δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης.

Ποια η άποψή σας για τα σενάρια χρηματισμού του Γιώργου Λαζαρίδη προκειμένου να ανεξαρτητοποιηθεί;

Η άποψή μου είναι πως ο Γιώργος Λαζαρίδης είναι έντιμος και ούτε μία στο εκατομμύριο δεν πιστεύω ότι χρηματίστηκε προκειμένου να ανεξαρτητοποιηθεί. Με όλο τον σεβασμό για τη θέση του στο μακεδονικό, γιατί έχω άλλη θέση, όμως θυμηθείτε με, ο Γιώργος Λαζαρίδης δεν θα λειτουργήσει ως ανεξάρτητος βουλευτής αλλά ως βουλευτής της πλειοψηφίας. Μάλιστα τον είδα και μου είπε: «Θα με δεις πώς θα λειτουργήσω μέσα στο κοινοβούλιο».

Μοιάζει παράδοξο ότι ο κ. Λαζαρίδης ήταν εισηγητής των ΑΝΕΛ κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, ενώ το γεγονός ότι κράτησε τη βουλευτική έδρα περιπλέκει περαιτέρω το ζήτημα.

Είναι γεγονός ότι γίνεται περίπλοκο, αλλά δεν θεωρώ ότι είμαι κατάλληλος να συμβουλέψει κάποιον τι πρέπει να κάνει. Είναι συνταγματικό δικαίωμα κάθε βουλευτή να χειριστεί αυτό το ζήτημα όπως θέλει. Θα σας πω όμως ότι χάρηκα τη στάση του κ. Σακελλαρίδη, της κ. Κατριβάνου και του κ. Δαμαβολίτη.

Η ανεξαρτητοποίηση του Δ. Καμμένου πρέπει πάντως να ήταν πιο προβλέψιμη.

Το μόνο που θα αναφέρω για τον συγκεκριμένο βουλευτή είναι πως όταν προτάθηκε για αντιπρόεδρος της Βουλής, εγώ δεν τον ψήφισα παρότι ήταν βουλευτής των ΑΝΕΛ. Και σταματάω εδώ.

Οπότε, να φανταστώ ότι συμφωνείτε με τη δήλωση του κ. Κατσίκη που αποκάλεσε τον Δ. Καμμένο «κομματικό βαρίδι»;

Οσα είχα να πω για τον Δ. Καμμένο τα είπα. Να είναι καλά ο Δ. Καμμένος και όλοι όσοι κατά καιρούς έχουν πει διάφορα.

Εχετε ταχθεί υπέρ της συμφωνίας για το ονοματολογικό αλλά ο Π. Καμμένος έθεσε ζήτημα κοινοβουλευτικής πειθαρχίας. Εχετε αποφασίσει τι θα κάνετε;

Εγώ ιδιοκτησιακή αντίληψη για το κοινοβούλιο, για το κράτος και για την έδρα μου δεν είχα, δεν έχω και δεν θα αποκτήσω. Τον Πάνο Καμμένο τον σέβομαι. Είναι αυτός που έχει συγκρουστεί μετωπικά με τη διαπλοκή και τον κ. Μαρινάκη, είναι ο ίδιος που έχει στείλει έντεκα υποθέσεις στον εισαγγελέα για τα εξοπλιστικά, είναι αυτός που συμπεριφέρθηκε όπως και ο πιο αγνός αριστερός στους πρόσφυγες και εκείνος που έβαλε το λιθαράκι του για το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Αμερική και άλλα πολλά. Ωστόσο, λέω ευθαρσώς ότι νερό στον μύλο καναλαρχών, αξιωματικής αντιπολίτευσης τύπου Σαμαρά, Βορίδη και Γεωργιάδη, ακόμη και Φώφης Γεννηματά δεν θα ρίξω ποτέ. Τι θα κάνω εκείνη την επίμαχη στιγμή; Θα το δείτε όταν έρθει η ώρα! 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter