Θανάσης – Τζίμερ: Κάποτε συγκάτοικοι στη Νέα Υόρκη… τώρα αντίστροφη πορεία

Θανάσης – Τζίμερ: Κάποτε συγκάτοικοι στη Νέα Υόρκη… τώρα αντίστροφη πορεία

Ο Θανάσης φεύγει, ο Τζίμερ Φριντέτ έρχεται…

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο κι ο Αμερικανός σκόρερ ακολουθούν αντίστροφη πορεία στην καριέρα τους, μια κι ο διεθνής μας φόργουορντ επιστρέφει στο ΝΒΑ για να παίξει δίπλα στον αδελφό του Γιάννη στους Μπακς κι ο Φριντέτ αφήνει για μία ακόμα φορά την κορυφαία λίγκα ώστε να φορέσει τα πράσινα των νταμπλούχων Ελλάδας.

Κι όμως. Πριν μερικά χρόνια η μπασκετική ζωή τους έφερε παρέα στη Νέα Υόρκη και πιο συγκεκριμένα στη θυγατρική ομάδα των Νικς, τους westchester knicks της G-League.

Δεν ήταν απλά συμπαίκτες, αλλά και συγκάτοικοι! Ο Θανάσης με τον Φριντέτ μοιράζονταν το ίδιο δωμάτιο στα ταξίδια της ομάδας τους τη σεζόν 2015-16, όταν βρέθηκαν στο ίδιο ρόστερ.

Ο Θανάσης έπαιζε εκεί και την προηγούμενη χρονιά, 2014-15, όσο ο Φριντέτ βολόδερνε στη Νέα Ορλεάνη. Ποτέ άλλωστε δεν κατάφερε να “πιάσει” την καλή στο ΝΒΑ, παρότι στο κολέγιο ήταν ένας φοβερός σκόρερ. Παράδοξο ή όχι, έτσι πήγαν τα πράγματα.

Να ήταν μόνο αυτό το κοινό τους στοιχείο τότε στη Νέα Υόρκη; Αμφότεροι έπαιξαν μόλις δύο παιχνίδια με την κανονική ομάδα των Νικς στην κανονική περίοδο, τα οποία ήταν και τα μοναδικά του Θανάση Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ μέχρι σήμερα. Όχι, πάντως, δεν έπαιξαν αυτά τα δύο παιχνίδια μαζί στην ίδια σύνθεση. Ε θα παραπήγαινε μακριά η σύμπτωση.

Ο Φριντέτ βέβαια μετράει 241 συμμετοχές στο ΝΒΑ- μαζί με τα έξι περσινά στους Σανς– αλλά μιλάμε για άλλη περίπτωση σε σχέση με τον ρολίστα Θανάση. Έχει μέσο όρο 6,0 πόντους, ενώ τέλειωσε το κολέγιο με 28,9 και στην Κίνα μετρούσε 37,5! Νομίζουμε πως στον Παναθηναϊκό θα είναι αρκούντως ικανοποιημένοι αν βρει μία μέση οδό, δεν το πιστεύετε;

Πηγή: Eurohoops

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter