Θανατηφόρες γρανίτες κατευθείαν από την Ταϊβάν – Ένα ασυνήθιστο project (Video)

Θανατηφόρες γρανίτες κατευθείαν από την Ταϊβάν – Ένα ασυνήθιστο project (Video)

Από εμφάνιση είναι άψογες αλλά από γεύση πολύ επικίνδυνες! 

Ο λόγος για δεκάδες γρανίτες σε ξυλάκι που δημιούργησαν φοιτητές της Σχολής Τεχνών του Εθνικού Πανεπιστήμιου της Ταϊβάν, με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων γύρω από το θέμα της μόλυνσης των υδάτων στη χώρα τους αλλά και σε παγκόσμια κλίμακα, εξαιτίας της ραγδαίας οικονομικής ανάπτυξης και της αστικοποίησης. 

Πιο συγκεκριμένα, οι τρεις φοιτητές Hung I-chen (που ήταν και ο φωτογράφος), Guo Yi-hui και Cheng Yu-ti επισκέφθηκαν 100 διαφορετικές περιοχές της Ταϊβάν. Συνέλεξαν νερό από θάλασσες, ποταμούς, παραλίες και λιμάνια και έφτιαξαν 100 διαφορετικά κομμάτια με διαφορετικό περιτύλιγμα το καθένα ανάλογα την περιοχή συλλογής νερού, δίνοντας στο project τους το όνομα Polluted Water Popsicles.

Οι συγκεκριμένες γρανίτες του «θανάτου» δυστυχώς φανερώνουν με καθόλου νόστιμο τρόπο τη δραματική κατάσταση της μόλυνσης του νερού τόσο στην Ταϊβάν όσο και σε όλο τον πλανήτη, δίνοντας στον κόσμο μια «πικρή» και επικίνδυνη γεύση από… βαρέα μέταλλα, πλαστικό, αρσενικό, υδράργυρο, νιτρικά ή μόλυβδο μαζί με παντός είδους σκουπίδια π.χ. κομμάτια από πλαστικό, ξύλο, δίχτυα, αποτσίγαρα, καπάκια μπουκαλιών, σακούλες ή χαρτιά…

Το έργο των τριών φοιτητών είναι πολύ πρωτοποριακό και φυσικά βραβεύτηκε όταν παρουσιάστηκε τον Μάιο του 2017 σε έκθεση στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Ταϊπέι. 

Πηγή: olivemagazine.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter