Θάνατος στο Βερολίνο του Μεσοπολέμου

Θάνατος στο Βερολίνο του Μεσοπολέμου

Παρουσίαση του βιβλίου Βωβός θάνατος του Φόλκερ Κούτσερ. Κυκλοφορεί το δεύτερο βιβλίο με τις περιπέτειες του επιθεωρητή Γκέρεον Ρατ.

Βερολίνο 1930. Αν και η δημοκρατία της Βαϊμάρης είναι ημιθανής, η γερμανική μεγαλούπολη που έχασε τον τίτλο της πρωτεύουσας από τη Βαϊμάρη συνεχίζει να στροβιλίζεται στον ιλιγγιώδη ρυθμό της επιταγής «ζήσε τη ζωή σου σαν να μην υπάρχει αύριο». Γιατί αύριο μπορεί ο πληθωρισμός και η αύξηση της ανεργίας να ανάψουν το φιτίλι στο βαρέλι όπου πάνω του έχει στρογγυλοκαθίσει η κοινωνική συναίνεση. Την ίδια εποχή η ταινία ήχου κατακτά τη μεγάλη οθόνη, αφήνοντας στον δρόμο παραγωγούς, ιδιοκτήτες κινηματογράφου και αστέρια του βωβού κινηματογράφου. 

Οταν μια σταρ του σινεμά, η Μπέτι Βίντερ, πεθαίνει ο επιθεωρητής Γκέρεον Ρατ αναλαμβάνει να εξιχνιάσει τον θάνατό της. Ακολουθούν άλλες δύο δολοφονίες πρωταγωνιστριών του κινηματογράφου. Μπελάδες για τον Ρατ που γίνονται πιο σύνθετοι όταν ο πατέρας του του ζητάει να βοηθήσει τον φίλο του, τον δήμαρχο της Κολωνίας Κόνραντ Αντενάουερ, να τα ξαναβρεί με τη φίλη του Τσάρλι. Στο μεταξύ στους δρόμους του Βερολίνου χύνεται αίμα μετά την κηδεία του δολοφονημένου ναζιστή προαγωγού Χορστ Βέσελ· ναζί και κομμουνιστές συμπλέκονται με κάθε ευκαιρία. 

Η δεύτερη περιπέτεια του Γκέρεον Ρατ μετά το «Βρεγμένο ψάρι» εξελίσσεται μέσα σε δύο εβδομάδες και ακολουθεί τη συμπαγή δομή ενός κινηματογραφικού σεναρίου. Ο Φόλκερ Κούτσερ αναπλάθει με πειστικότητα το περιβάλλον της μητρόπολης και συνεχίζει να σμιλεύει το πορτρέτο του αυτοκαταστροφικού του ήρωα, ο οποίος κινείται με δυσφορία στα όρια μιας αυτοκαταστροφικής κοινωνίας. Ατμοσφαιρικό, σκοτεινό, ανατριχιαστικό: ο ναζισμός σηκώνει από τον βόρβορο το τερατώδες κεφάλι του και η Βαβυλωνία του μεσοπολέμου μετρά αντίστροφα έως τη στιγμή που θα μετατραπεί στο πιο λαμπερό πετράδι του ναζιστικού στέμματος.

INFO

Βωβός θάνατος

Φόλκερ Κούτσερ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ποικίλη Στοά

ISBN: 9786185360047

ΣΕΛ.: 656

ΤΙΜΗ: €19,90

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter