«Όαση» χαλάρωσης, μία ώρα από την Αθήνα – Με θέα τον Ναό του Ποσειδώνα (Photos)

«Όαση» χαλάρωσης, μία ώρα από την Αθήνα – Με θέα τον Ναό του Ποσειδώνα (Photos)

Αισίως, φτάσαμε στα μέσα Ιουλίου, ο Αύγουστος πλησιάζει και αναλόγως μεγεθύνεται η επιθυμία και η ανάγκη για καλοκαιρινές διακοπές. Φέτος, σε μία πραγματικά ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά με έντονη σωματική και ψυχολογική καταπόνηση για όλους, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, άπαντες έχουμε ανάγκη, όσο τίποτα, λίγες στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς.

Η συνταγή είναι πάρα πολύ εύκολη. Θάλασσα, ήλιος, ένα ειδυλλιακό τοπίο και ασφάλεια. Ναι, συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας, που μπήκε τον τελευταίο καιρό για τα καλά στην καθημερινότητά μας, για να μπορούμε να χαμογελάσουμε πιο πλατιά, παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. «Ανέφικτο», θα σκεφτείτε. Τότε, πρέπει να μάθετε πως, όχι μόνο είναι εφικτό αλλά, όλα τα παραπάνω, βρίσκονται περίπου 1 ώρα από το κέντρο της Αθήνας. Ναι, καλά διαβάσατε.

Με θέα τον ναό του Ποσειδώνα

Με το αυτοκίνητο χρειαστήκαμε περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας για να φτάσουμε ως το Σούνιο αναζητώντας το Grecotel Cape Sounio. Δε δυσκολευτήκαμε ιδιαίτερα αφού βρίσκεται μέσα σε 300 στρέμματα στην άκρη του Δρυμού του Σουνίου. Το βλέμμα πέφτει αυτόματα στον Ναό του Ποσειδώνα και αυτομάτως «κλειδώνει» πάνω του. H μαγευτική εικόνα αδειάζει τον νου και γεμίζει την ψυχή. Τίποτα δεν παραπέμπει στο βουητό και το άγχος του κέντρου της πρωτεύουσας, που αφήσαμε πίσω μας λίγο νωρίτερα. Εδώ, χαλαρώνεις. Και σίγουρα δεν παραπέμπει σε αυτό που όλοι έχουμε στο μυαλό μας ως «θάλασσα στην Αθήνα», δηλαδή τον μέσο όρο των παραλιών της Αττικής.

Ναι, εδώ είναι Σούνιο, τα νερά είναι κρυστάλλινα. Μοιάζουν σαν να βρίσκεσαι σε νησί. Και πώς να μην είναι άλλωστε από τη στιγμή που μπροστά στα μάτια σου ανοίγεται το Αιγαίο Πέλαγος. Αυτό που δεν μπορώ, όμως, να βγάλω από το μυαλό μου, και θα το έχω «φυλαχτό» τις επόμενες ημέρες, είναι η βραδινή θέα με τα σκάφη και τα βαρκάκια που δένουν αρόδο, και στο φόντο ο Ναός του Ποσειδώνα.

Πήρα αμέσως τον δρόμο για την παραλία! Περπατώντας τα τούνελ – παλιές κοίτες από ρυάκια – βρεθήκαμε στη θάλασσα. Στην ακτή εναλλάσσονται άμμος, βότσαλα και πετρώματα σχιστολιθικά ενώ ενδιαφέρουσες πινελιές δίνει η ήπια φύτευση με νησίδες αγριάδας, σχοίνα και δάφνες. Ξεφεύγει ο νους. Ξεπερνά τα όρια της Αττικής και ταξιδεύει στο Αιγαίο.

Στην παραλία τα νερά είναι ήσυχα νερά, ιδανικά και για τα παιδιά. Το κολύμπι προς το ακρωτήρι ή το νησάκι απέναντι, είναι ασυναγώνιστο και αναζωογονητικό. 

Το κάθε δωμάτιο έχει τη δική του ομπρέλα στη θάλασσα. Απλά καλείσαι να επιλέξεις εάν θέλεις να είναι στην άμμο ή στο γκαζόν. Εμείς επιλέξαμε άμμο.

Για όλα τα γούστα

Μόλις μπήκαμε στο Grecotel Cape Sounio, νιώσαμε σαν στο σπίτι μας. Και είναι σημαντικό αυτή την περίοδο. Σε αυτό παίζει μεγάλο ρόλο ότι έχεις δυνατότητες επιλογής. Μπάνγκαλoους, οικογενειακά δωμάτια έως σουίτες με βεράντα, κήπο ή πέτρινο μπαλκόνι και όλες τις ανέσεις. Ξυπνάς το πρωί, βγαίνεις στο μπαλκόνι και αναπνέεις θάλασσα, ανάσα από… Αιγαίο. Ανεβαίνοντας στο δωμάτιο μας περίμενε μία ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη με ένα self-care box που περιείχε διάφορα καλούδια όπως νερό και αναψυκτικά για καλωσόρισμα, προσφορά της Grecotel. Είναι ωραίο να νιώθεις πως κάποιος σε προσέχει, άλλωστε.

Δεν χρειάστηκε να κάνουμε check in στη ρεσεψιόν και στα θετικά συγκαταλέγεται σίγουρα η ευκολία για τις αποσκευές μας. 

Πραγματικά «χαζεύαμε» τις βίλλες. Με δικό τους κήπο, πισίνα και χωριστό υπνοδωμάτιο για τα παιδιά. Όπως μάθαμε, χωρίς χρέωση απολαμβάνουν τη δική τους καμπάνα (gazebo) στη μικρή παραλία για ολοήμερη χαλάρωση στη θάλασσα. Μάλιστα, για φέτος, επιτρέπεται να φέρουν πράγματα από το σπίτι, προκειμένου να νιώσουν ασφάλεια.

Ταυτόχρονα, τα πακέτα διακοπών, από τα καλύτερα του καλοκαιριού καθώς παρέχουν δωρεάν διαμονή, διατροφή και lunch box για το παιδί.

Για απαιτητικούς ουρανίσκους

Η ώρα του φαγητού ήταν μία από τις ωραιότερες της ημέρας. Το τοπίο για άλλη μία φορά υπέροχο: Το Cape Sounio περιβάλλεται από βεράντες, λόντζιες, καλαμωτές και κήπους μυριστικούς. Ιδανικά για να απολαύσουμε το φαγητό μας υπαίθρια και με απόσταση. Ναι, για να μιλήσουμε με έναν αναγκαίο όρο, μία απαραίτητη συνθήκη που μπήκε για τα καλά στην καθημερινότητά μας: το Social Distancing.

Πάμε τώρα στο… κυρίως μενού όπου οι σεφ της Grecotel ήταν εκεί για να μας ταξιδέψουν. Κυριολεκτικά. Δοκιμάσαμε αγαπημένες ελληνικές συνταγές αλλά και πιάτα κλασσικά. Δεν θα μπορούσαμε να πούμε όχι στις βραδιές με ψάρι, θαλασσινά, barbeque κρεατικών ενώ, όπως ενημερωθήκαμε, υπάρχουν και παιδικές επιλογές.

Έχει και συνέχεια! Βραδινό σε συνδυασμό service family style και επιλογή κυρίως πιάτου από τη σχάρα, το φούρνο ή μαγειρευτό. Μάλιστα, κάθε βραδάκι υπάρχουν: παγωτίνια, φρούτα και εκλεκτά γλυκά. Το φαγητό σερβίρεται 100% υπαίθρια στις θαλασσινές βεράντες με ολόφρεσκα υλικά απ΄ τα μποστάνια και τις φάρμες, μεγάλες αποστάσεις ανάμεσα στα τραπέζια και απόλυτη ασφάλεια.

Πρωινός… παράδεισος

Το πρωινό είναι πραγματικά μοναδικό: καλαθάκι με ζεστά ψωμάκια, κρουασάν και γλυκά, μέλι και μαρμελάδες, παραδοσιακές πίτες, όλες τις παρασκευές αυγών που μπορείτε να φανταστείτε, γλυκιά κρέπα για τα παιδιά, αλλά και μπέικον, μανιτάρια, λουκάνικα, ντομάτες, πατάτες ρόστι και όλα αυτά που αγαπάμε.

Θα θέλαμε…

Να έχουμε περισσότερες ημέρες άδειας! Με δωρεάν διαμονή και Lunch Box για τα παιδιά, δωρεάν ημιδιατροφή και δωρεάν διανυκτερεύσεις, τι άλλο να σκεφτούμε; Και εξηγούμε: Πληρώνετε 6 νύχτες και μένετε 7. Αν πληρώσετε 8 νύχτες θα μείνετε 10! Ε, δε θέλει και πολλή σκέψη…

Δείτε το Grecotel Stay Safe πρωτόκολλο λειτουργίας και μάθετε περισσότερα για οικογενειακά πακέτα, ειδικές τιμές και long stay προσφορές στο capesounio.com

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter