ΟΑΣΘ: «Μπλόκο» από το Ελεγκτικό Συνέδριο στην παραχώρηση 25 γραμμών

ΟΑΣΘ: «Μπλόκο» από το Ελεγκτικό Συνέδριο στην παραχώρηση 25 γραμμών

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, ανέφερε από τη Βουλή ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο «πάγωσε» τη διαδικασία παραχώρησης 25 γραμμών του ΟΑΣΘ με απευθείας ανάθεση στα ΚΤΕΛ.

Tο Ελεγκτικό Συνέδριο με έγγραφο του ζητά πρόσθετα στοιχεία από τα οποία να προκύπτει η αδυναμία του ΟΑΣΘ να εκτελέσει το συγκοινωνιακό έργο και παράλληλα να αιτιολογηθεί η επιλογή για την απ’ ευθείας ανάθεση του έργου στα ΚΤΕΛ.

Όλα τα παραπάνω αποτέλεσαν αντικείμενο της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και στην οποία επί της ουσίας δεν υπήρξε καμία απάντηση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, ανέφερε σχετικά: «Μπορεί ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ να δήλωνε πως είναι θέμα ημερών να ξεκινήσει η κανονική κυκλοφορία των συγκεκριμένων λεωφορείων, προεξοφλώντας προφανώς την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου, ήρθε όμως η ανώτατη ελεγκτική αρχή να θέσει σχεδόν τα ίδια ερωτήματα ενώ παράλληλα ζητά πλήρη και αναλυτικό κατάλογο για το στόλο του ΟΑΣΘ και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Επανερχόμαστε και ρωτάμε: Αντί να εκχωρήσουμε συγκοινωνιακό έργο στα ΚΤΕΛ έναντι 40 εκατομμυρίων, δεν είναι προτιμότερο να εκσυγχρονιστεί ο στόλος του ΟΑΣΘ και να αντικατασταθεί σημαντικό μέρος του με αντιρρυπαντικής τεχνολογίας λεωφορεία, για να βελτιωθεί η μετακίνηση των πολιτών εντός της πόλης».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter