Οδηγίες προς Γάλλους ναυτιλλομένους!

Οδηγίες προς Γάλλους ναυτιλλομένους!

Δεν μας έφτανε ο Ντάισελμπλουμ που κατηγόρησε τον ευρωπαϊκό νότο ότι τα… τρώει στα ποτά και τις γυναίκες, ήρθε και ο Γιούνκερ, ακόμα δεν τελείωσαν καλά – καλά οι γαλλικές εκλογές, να μας πει ότι οι Γάλλοι είναι σπάταλοι! 

Για την ακρίβεια, χωρίς να προσδιορίσει πού σπαταλούν τα χρήματά τους οι Γάλλοι – λαός και κυβερνήσεις – δεν δίστασε να επισημάνει ότι οι Γάλλοι δαπανούν υπερβολικά πολλά χρήματα «και δαπανούν υπερβολικά πολλά σε λάθος τομείς»! Πράγμα που, όπως προειδοποίησε (σ.σ. απείλησε;), «δεν θα τους βγει» – σε καλό, μάλλον, εννοούσε!

Σημειωτέον δε ότι αυτές τις… σιβυλλικές ατάκες, τις έκανε από το Βερολίνο ο κ. Γιούνκερ. Τυχαίο; Μπα! Γιατί ο Εμανουέλ Μακρόν, αναμένεται να πραγματοποιήσει το πρώτο του επίσημο ταξίδι ως πρόεδρος στην Γερμανία και κατά συνέπεια είναι πολύ λογικό να σκεφτεί κανείς ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με αυτές του τις παρατηρήσεις περί σπάταλων Γάλλων, «έδειξε» πιθανότατα το είδος των απαιτήσεων που έχει η Ευρώπη – λέγε με και Γερμανία – από τη νέα γαλλική κυβέρνηση…

Πάντως, ο Γιούνκερ εντόπισε ένα από τα προβλήματα της γαλλικής σπατάλης στις υψηλές κρατικές δαπάνες. Λοιπόν, αδελφοί μας Γάλλοι, μην πονοκεφαλιάζετε αδίκως! Εμείς θα σας πούμε την συνταγή. Κατ’ αρχήν, παίρνεις τις συντάξεις και τις πετσοκόβεις ίσαμε και… 18 φορές μέσα σε 6-7 χρόνια! Στη συνέχεια, πιάνεις το αφορολόγητο και του αλλάζεις… τα φώτα, μέχρι να το φτάσεις στο ποσό που κερδίζουν ετησίως οι… άνεργοι!

Και φυσικά, αφού το πρόβλημα είναι οι υψηλές κρατικές δαπάνες, μπορεί να σας λείπουν και έσοδα. Γι’ αυτό τον τομέα έχουμε πιο εξελιγμένες λύσεις να προτείνουμε: επιβολή ΦΠΑ 24% μέχρι και στον… Σηκουάνα! Φορολογία όσο σας… βγαίνει σε μισθωτούς και συνταξιούχους, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και… εξαφάνιση της «απεχθούς» κάστας των ελεύθερων επαγγελματιών! Και για το τέλος, το καλύτερο: ΕΝΦΙΑ μέχρι και στον Πύργο του Άιφελ! Αν δεν δείτε προκοπή ύστερα απ’ όλα αυτά, υπάρχουν και τα μνημόνια… A votre santé!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter