Οδηγοί κίνδυνος-θάνατος με πλαστά διπλώματα

Οδηγοί κίνδυνος-θάνατος με πλαστά διπλώματα

«Μπλόκα»_x000D_
σε όλη την Ελλάδα για τον εντοπισμό των επικίνδυνων οδηγών με τα μαϊμού-διπλώματα. 

Ερευνάται εάν έχουν εμπλακεί σε τροχαία ατυχήματα – δυστυχήματα ενώ ενημερώνονται σχετικά και όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες. Αυτά αναφέρονται, μεταξύ άλλων, στην παραγγελία που έχει αποστείλει προς όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της Ελλάδας και στις λοιπές αρμόδιες υπηρεσίες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας Χαράλαμπος Λακαφώσης, ο οποίος σε συνεργασία και με τους επιθεωρητές – ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς την έρευνά του προκειμένου να πιαστεί στο δόκανο της Δικαιοσύνης και ο τελευταίος εμπλεκόμενος σε αυτήν την τόσο επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια υπόθεση…

Και αυτό γιατί το κύκλωμα που δρούσε εδώ και χρόνια έχοντας ως βάση την πόλη της Λαμίας μπορεί να δέχτηκε πριν από δύο εβδομάδες καίριο χτύπημα με τη σύλληψη δεκαπέντε εμπλεκομένων, με τους πέντε φερόμενους ως βασικούς κατηγορουμένους να έχουν ήδη οδηγηθεί στη φυλακή, πλην όμως τα απόνερα της υπόθεσης κρύβουν ακόμη πολλές βρομιές καθώς υπάρχουν συνεργοί σε όλη την Ελλάδα.

Η πολύμηνη έρευνα που διεξάγεται υπό εισαγγελική εποπτεία έχει ήδη βγάλει και άλλα λαβράκια, ενώ ο αριθμός των πολιτών που χρυσοπλήρωσαν το εγκληματικό κύκλωμα για ένα δίπλωμα-μαϊμού ανεβαίνει ημέρα με την ημέρα. Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί περισσότεροι από 200 πολίτες ως κάτοχοι των διπλωμάτων που εξέδιδε το κύκλωμα, στο οποίο συμμετείχαν υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών με ρόλο-κλειδί καθώς διεκπεραίωναν τις… δουλειές εκ των έσω.

Οι εν λόγω υπάλληλοι που συνελήφθηκαν και εύλογα θεωρούνται κεντρικά πρόσωπα της υπόθεσης βρίσκονται ήδη στις φυλακές καθώς κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι μετά τις απολογίες τους, όπως άλλωστε και ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης, ιδιοκτήτης σχολής οδηγών στη Λαμία.

Από το βολάν στο αυτόφωρο

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη νέα παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας:

* Οι εκτεταμένοι τροχονομικοί έλεγχοι θα αφορούν και τον τυχόν εντοπισμό πολιτών που έχουν ήδη ταυτοποιηθεί ως κάτοχοι των διπλωμάτων-μαϊμού. Σε περίπτωση που εντοπίζονται θα συλλαμβάνονται με την αυτόφωρη διαδικασία. Ετσι ή αλλιώς οι πολίτες οι οποίοι έχουν ταυτοποιηθεί ως κάτοχοι τέτοιων διπλωμάτων οδήγησης θα κληθούν σε απολογία από τον ανακριτή που έχει αναλάβει την υπόθεση.

* Θα ελεγχθεί από τις καταγραφές των τροχαίων αν εμπλέκονται και κάποιοι από αυτούς τους ασυνείδητους που διαπιστωμένα κατέχουν πλαστά διπλώματα. Η συγκεκριμένη παράμετρος της εισαγγελικής εντολής έχει διπλή στόχευση: την ποινική μεταχείριση των δραστών, καθώς θα πρέπει να διωχθούν και για άλλα αδικήματα, όπως π.χ. για διατάραξη συγκοινωνιών· την αποτροπή της εξαπάτησης ασφαλιστικών εταιρειών αλλά και των δικαστηρίων σε σχέση με τις χρηματικές αποζημιώσεις από τροχαία στα οποία υπήρξε τυχόν εμπλοκή των… γιαλαντζί οδηγών.

*Τέλος, επειδή πρόκειται για βιομηχανία έκδοσης πλαστών διπλωμάτων θα ενημερωθούν πλήρως και οι σχετικές εφαρμογές του υπουργείου Συγκοινωνιών και της αστυνομίας.

Επισημαίνεται ότι ο εκτενής έλεγχος διενεργείται πλέον σε βάθος εξαετίας, από το 2012 έως και σήμερα, προκειμένου να προσδιοριστεί και να χτυπηθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας του εγκληματικού δικτύου.

Δίπλωμα με… κούριερ

Μέχρι στιγμής η σχετική δικογραφία έχει ξεπεράσει τις 8.000 σελίδες, στις οποίες περιλαμβάνονται οι αποκαλυπτικοί διάλογοι των κεντρικών… ηρώων, όπως είναι ο εγκέφαλος, οι επίορκοι υπάλληλοι των Διευθύνσεων Μεταφορών και Επικοινωνιών Λαμίας και Κορίνθου, αλλά και οι ιδιοκτήτες σχολών οδηγών από διάφορα μέρη της χώρας, την Κόρινθο, τη Σπάρτη, τον Βόλο, τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα.

Η ταρίφα κυμαινόταν στα 1.500 ευρώ αλλά ο βαθμός δυσκολίας ή το είδος της εξυπηρέτησης, π.χ. τα διπλώματα μεγαλύτερης κατηγορίας, την εκτίνασσαν στις 2.500 ευρώ.

Ανάμεσα στις υπηρεσίες που πρόσφερε το κύκλωμα στους πελάτες ήταν ακόμη και η αποστολή του διπλώματος στο σπίτι με… κούριερ.

Τα μέλη του κυκλώματος… ειδικεύονταν συγκεκριμένα:

* Στην έκδοση αδειών οδήγησης χωρίς να έχει παρουσιαστεί ο υποψήφιος οδηγός στις προβλεπόμενες εξετάσεις.

* Στη χρήση τεχνικών μέσων κατά τη θεωρητική εξέταση των υποψήφιων οδηγών μέσω των οποίων τους υποδείκνυαν τις σωστές απαντήσεις. Πρόκειται για συσκευές κινητού με προεγκατεστημένη ειδική εφαρμογή, ασύρματες συσκευές bluetooth και μικροακουστικά ψείρες τηλεφώνου.

* Στη μετατροπή πλαστών αδειών οδήγησης προερχόμενων από χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε νόμιμες ελληνικές.

Οι τρεις συλληφθέντες υπάλληλοι των οικείων υπηρεσιών Μεταφορών και Επικοινωνιών της Στερεάς Ελλάδας βεβαίωναν αναληθώς, αντί ανάλογης αμοιβής, ότι οι υποψήφιοι οδηγοί πέτυχαν κατά την εξέταση!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter