Αποστολή - Οδοιπορικό στην κατεστραμμένη Καρδίτσα: Το απόλυτο χάος στα ορεινά (Photos - Video)

Οδικό δίκτυο και γέφυρες που συνδέουν απομακρυσμένα χωριά του δήμου Λίμνης Πλαστήρα εξαφανίστηκαν από την ορμή των νερών. Οικισμοί είναι αποκλεισμένοι ενώ έξι μέρες μετά το πέρασμα του κυκλώνα το χωριό Φυλαχτή παραμένει χωρίς ηλεκτροδότηση. Φωτογραφία: Μάριος Μπίκος

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας έχει μείνει η ολοκληρωτική καταστροφή που προκάλεσε ο Ιανός στις ορεινές περιοχές της Καρδίτσας.

Οδικό δίκτυο και γέφυρες που συνδέουν απομακρυσμένα χωριά του δήμου Λίμνης Πλαστήρα εξαφανίστηκαν από την ορμή των νερών. Οικισμοί είναι αποκλεισμένοι ενώ έξι μέρες μετά το πέρασμα του κυκλώνα το χωριό Φυλαχτή παραμένει χωρίς ηλεκτροδότηση.

Ο Δήμος μοιάζει με ένα απέραντο εργοτάξιο βουτηγμένο στη λάσπη. Εκσκαφτικά μηχανήματα βρίσκονται κατά μήκος του οδικού δικτύου, καθαρίζοντας -όπου αυτό είναι δυνατόν- τους δρόμους από τα φερτά υλικά. Μόνιμοι ή μη κάτοικοι της περιοχής μετρούν πληγές, προσπαθώντας να σώσουν ο,τι σώζεται από τις περιουσίες τους. Συν τοις άλλοις, ανησυχούν για το τι μέλει γενέσθαι τον χειμώνα.

Χαρακτηριστικές είναι εικόνες που κατέγραψε το documentonews.gr από τα απομεινάρια του περιφερειακού δρόμου που συνέδεε τα χωριά Πεζούλα - Φυλαχτή.

Δείτε το βίντεο:

Το ορεινό χωριό Καρβασαράς παραμένει αποκλεισμένο μετά το φονικό πέρασμα του κυκλώνα, με τους κατοίκους να δέχονται είδη πρώτης ανάγκης από αλληλέγγυους.

Δείτε το βίντεο:

Ο αντιδήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα, Στέφανος Τσιαμαντας, μίλησε στο documentonews.gr μπροστά από μια ακόμη γέφυρα που την πήρε -στην κυριολεξία- το ποτάμι. Περιγράφει ως πενιχρό το ποσό των 1,6 εκατ. ευρώ που θα λάβει ο Δήμος με τη μορφή της αποζημίωσης για τις ζημιές, τονίζοντας παράλληλα πως θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο χρόνια για την υποτυπώδη αποκατάσταση.

Φωτογραφίες: Μάριος Μπίκος

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.