Οδοιπορικό του documentonews.gr στα κατεστραμμένα Γεράνεια Όρη (Photos & Videos)

Οδοιπορικό του documentonews.gr στα κατεστραμμένα Γεράνεια Όρη (Photos & Videos)

Δραματικές εικόνες κατέγραψε η κάμερα του documentonews.gr στα Γεράνεια Όρη, στην περιοχή όπου πάνω από 70.000 στρέμματα γης, έγιναν στάχτη. Το οδοιπορικό που πραγματοποίησαν ο δημοσιογράφος Μάριος Αραβαντινός και ο φωτορεπόρτερ Μάριος – Ραφαήλ Μπίκος ξεκίνησε από τα Μέγαρα, με κατεύθυνση προς τον οικισμό Μάζι και συνεχίστηκε προς το Αλεποχώρι, τους οικισμούς Μαυρολίμνη και Βαμβακιές, μέχρι τον Σχίνο απ’ όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά. Οι εικόνες που κατέγραψε ο φακός του documentonews.gr είναι αποκαλυπτικές.

Το καταπράσινο τοπίο της περιοχής έχει νεκρώσει, ενώ σε πολλές περιοχές σπίτια -κυρίως εξοχικές κατοικίες- έχουν γίνει στάχτη. Το απόγευμα της Τετάρτης, ημέρα κατά την οποία το documentonews.gr βρέθηκε στα Γεράνεια Όρη, στην περιοχή πετούσαν ακόμη πυροσβεστικά ελικόπτερα και αεροπλάνα, τα οποία έσβηναν τις τελευταίες μικρές εστίες, ενώ στο ορεινό οδικό δίκτυο, πυροσβεστικά οχήματα συνέχιζαν τις περιπολίες.

Στο έρημο πλέον οδικό δίκτυο των άλλοτε καταπράσινων Γερανείων Ορέων, δεν κυκλοφορούσαν πάρα μόνο πυροσβέστες. Κοντά στον ορεινό οικισμό Μάζι, του Δήμου Μεγαρέων, το χώμα ακόμη κάπνιζε, ενώ η θερμοκρασία στο σημείο  ξεπερνούσε του 40 βαθμούς Κελσίου. Λίγες ημέρες μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, τίποτα δεν θύμιζε το παρθένο δάσος που έδινε ζωή στην περιοχή.

Η έκταση της ζημίας γίνεται  ακόμη περισσότερο αντιληπτή, όσο κανείς κατευθύνεται προς την παραλιακή επαρχιακή οδό Σχίνου – Αλεποχωρίου. Η πυρκαγιά δεν προκάλεσε ιδιαίτερες ζημίες στο Αλεποχώρι, έκαψε ωστόσο κατοικίες στους μικρούς οικισμούς της Μαυρολίμνης και των Βαμβακιών. Το documentonews.gr βρέθηκε στις δύο περιοχές και κατέγραψε εικόνες, έξω και μέσα στα κατεστραμμένα σπίτια.

Αναλυτικό ρεπορτάζ για όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στα Γεράνεια Όρη, μπορείτε να διαβάσετε στο Documento που κυκλοφορεί την προσεχή Κυριακή 30 Μαΐου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter