Οδοντωτός: Μία παγκόσμια ατραξιόν της Ελλάδας που μπορείτε να απολαύσετε (Video)

Οδοντωτός: Μία παγκόσμια ατραξιόν της Ελλάδας που μπορείτε να απολαύσετε (Video)

Η διαδρομή από το Διακοφτό προς στα Καλάβρυτα μέσα από το μαγευτικό φαράγγι του Βουραϊκού είναι συναρπαστική. Αν την κάνετε με τον οδοντωτό, το τρενάκι που σκαρφαλώνει στα βράχια θα έχετε μια μοναδική εμπειρία να βρεθείτε σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον.

Ένα εξαιρετικό βίντεο με τον Οδοντωτό δημιούργησε και προέβαλε το στο κανάλι του στο youtube. Όπως σημειώνουν ο Οδοντωτός δεν είναι απλώς το “τρενάκι”. Το φαράγγι του Βουραϊκού και ο οδοντωτός σιδηρόδρομος Διακοπτού-Καλαβρύτων είναι μια μοναδική ατραξιόν της Ελλάδος.

“Πριν από 120 περίπου χρόνια, ο οδοντωτός σιδηρόδρομος Διακοπτού-Καλαβρύτων, ξεκινώντας από την παραλιακή πόλη του Διακοπτού και παράλληλα με τα χνάρια του ποταμού, έφτιαξε γέφυρες, τρύπησε σήραγγες, έριξε “δόντια” και κατάφερε να σκαρφαλώσει μέχρι τα Καλάβρυτα.

Από τότε και μέχρι σήμερα, ο Βουραϊκός ποταμός και ο Οδοντωτός πορεύονται μαζί. Το τραινάκι ενσωματώθηκε τόσο καλά στο φυσικό περιβάλλον, που μοιάζει σαν να ήταν πάντα εκεί. Ο τρόπος της κατασκευής του δεν επιβάρυνε το οικοσύστημα του φαραγγιού. Με το ξύλο και την πέτρα της περιοχής, οι τεχνικοί έκαναν για χάρη του τραίνου έργα που νομίζεις ότι τα έφτιαξε η φύση από μόνη της. 

https://www.youtube.com/watch?v=TAzHQod5g70

Πηγή: thebest.gr

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

05/12/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter