Θεανώ Φωτίου: Έτσι θα καταπολεμήσουμε την παιδική φτώχεια

Θεανώ Φωτίου: Έτσι θα καταπολεμήσουμε την παιδική φτώχεια

Το σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας, παρουσίασε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, σε συνέντευξη της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, εμβληματικό μέτρο είναι τα σχολικά γεύματα. Σύμφωνα με την κ. Φωτίου, το μέτρο είναι σημαντικό, γιατί στοχεύει στην απεχθέστερη και βλαπτικότερη πλευρά της παιδικής φτώχειας, τον υποσιτισμό, καθώς και στη σχολική διαρροή και τη μειωμένη σχολική απόδοση, που παρατηρείται ιδιαίτερα σε φτωχά παιδιά.

«Ένα δεύτερο μέτρο», όπως σημειώνει, «είναι η δωρεάν πρόσβαση παιδιών από φτωχές οικογένειες σε βρεφονηπιακούς σταθμούς». «Σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε νέους βρεφονηπιακούς σταθμούς, γιατί οι ανάγκες εξακολουθούν να είναι μεγάλες» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η κ. Φωτίου δηλώνει ότι, σύντομα, θα κατατεθεί νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του θεσμού της υιοθεσίας, με στόχο να επιταχυνθεί εξαιρετικά η διαδικασία υιοθεσίας και αναδοχής, γιατί κάθε μέρα που περνάει ένα παιδί σε ίδρυμα ή σε κακοποιητικό περιβάλλον είναι εις βάρος του. «Με το νέο νόμο»- προσθέτει -«θα θεσπιστούν εθνικά μητρώα για όλους τους συμβαλλόμενους σε αυτές τις διαδικασίες».

Για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), υπογράμμισε ότι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, έχουν εγκριθεί 159.614 αιτήσεις για 366.000 ωφελούμενους, δηλαδή κάτι περισσότερο από 50% του συνολικού αριθμού των ωφελουμένων, που είχε υπολογιστεί ότι θα μετάσχουν μέχρι το τέλος του 2017. «Το πρόγραμμα εξελίσσεται, λοιπόν, σύμφωνα με τον σχεδιασμό» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το αν οι θεσμοί εγείρουν θέμα για τη χρηματοδότηση του ΚΕΑ, το 2018, η κ. Φωτίου απαντά ότι η αμφισβήτηση των δημοσιονομικών στόχων για το 2018 δεν υπάρχει πλέον κι έτσι δεν διεξάγεται σήμερα τέτοιου είδους συζήτηση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter