Βαθαίνει και «εμπλουτίζεται» το ρήγμα Μητσοτάκη – Βορίδη.

Βαθαίνει και «εμπλουτίζεται» το ρήγμα Μητσοτάκη – Βορίδη.

Η έλλειψη συμπάθειας του ενός προς τον άλλο είναι γνωστή, αλλά τώρα μπαίνουν στην αντιπαράθεση και άλλοι παράγοντες του Μαξίμου που έρχονται σε κόντρα με τα στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που συνέβη στη συνάντηση για την επικοινωνιακή πολιτική που συγκάλεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Ηταν η πρώτη επικοινωνιακή σύσκεψη που οργάνωσε για το νέο έτος και, σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετείχαν οι εκπρόσωποι Τύπου των υπουργείων. Και ενώ όλα κυλούσαν σε ρυθμό μεταξύ… κουραμπιέ και μελομακάρονου, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου του Μάκη Βορίδη τους «βγήκε με κόκκινο». Παραπονέθηκε ότι δεν έχει καμία ενημέρωση από το Μαξίμου, ότι τα μαθαίνει τελευταίος και ότι θα έπρεπε η κυβέρνηση να ρωτά το υπουργείο όταν διαχειρίζεται θέματα της αρμοδιότητάς του. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήκωσε το γάντι. «Και εγώ θα ήθελα καλή ενημέρωση» απάντησε και πρόσθεσε: «Διότι εκτίθεμαι και εγώ και η κυβέρνηση όταν μας λέτε ότι θα μοιράσετε μερικά εκατομμύρια στους αγρότες για να μην προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις και όταν το ψάχνω διαπιστώνω ότι είναι χρήματα που δίνονται κάθε χρόνο αυτή την περίοδο». Ο Στ. Πέτσας δημιουργεί τον χώρο για να μπορέσει να λειτουργήσει.

Θέλει να γίνει πρώτη κυρία της χώρας

Στη συζήτηση που είχαν τα ζεύγη Τραμπ και Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκε στον ρόλο της πρώτης κυρίας λέγοντας ότι «είναι σημαντικό να είναι ενεργός και να ασχολείται με κάποιο σημαντικό σκοπό και να μη μένει στο παρασκήνιο»

Η Ελλάδα βέβαια δεν διαθέτει πρώτη κυρία –εάν υπάρχει, είναι η σύζυγος του εκάστοτε προέδρου της Δημοκρατίας– αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες για το ελληνικό πρωθυπουργικό ζεύγος.

Τοις κείνου ρήμασι πειθόμενοι, πάντως, στο κυβερνητικό επιτελείο θεωρούν asset για την κυβέρνηση τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, η οποία είναι σταθερά στο πλευρό του, περισσότερο από κάθε σύζυγο πρωθυπουργού στο παρελθόν. Για την ακρίβεια είναι η πρώτη φορά που σύζυγος πρωθυπουργού διεκδικεί ενεργό και προβεβλημένο ρόλο. Συνήθως έχει και δικό της πρόγραμμα, όπως στην επίσκεψη στο Τάρπον Σπρινγκς. Αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης όποτε απευθύνεται σε κοινό (πρόσφατα στο Τάρπον Σπρινγκς και παλαιότερα στην Αστόρια) δεν παραλείπει να τους ευχαριστεί και εκ μέρους της συζύγου του…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter