Θέλει περισσότερα πυρηνοκίνητα υποβρύχια ο Τραμπ αλλά πιο φτηνά…

Θέλει περισσότερα πυρηνοκίνητα υποβρύχια ο Τραμπ αλλά πιο φτηνά…

“Υστερούμε σε αριθμό υποβρυχίων και θα κατασκευάσουμε νέα υποβρύχια. Ωστόσο οι τιμές είναι υψηλές κι έτσι θα πρέπει να τις μειώσουμε,” δήλωσε ο Τραμπ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ χρειάζονται περισσότερα υποβρύχια αλλά ο ίδιος επιδιώκει την αγορά τους σε χαμηλότερη τιμή, στο πλαίσιο της γενικότερης τακτικής του προς την αμυντική βιομηχανία των ΗΠΑ για τη μείωση των τιμών των αμυντικών συστημάτων που έχουν παραγγελθεί από το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Τα νέα πυρηνοκίνητα υποβρύχια κατασκευάζονται από τις εταιρίες (General Dynamics Corp’s Electric Boat division και Huntington Ingalls Industries’ Newport News Shipbuilding) που έχουν την έδρα τους στις ΗΠΑ. Ωστόσο καμία από τις δύο εταιρίες δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα για άμεσο σχολιασμό των εξελίξεων.

“Εργαζόμαστε σκληρά προκειμένου να μειώσουμε το οικονομικό κόστος και βλέπουμε τους καρπούς των προσπαθειών μας,” δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, μετά τις δηλώσεις του Τραμπ. “Διαθέτουμε τα πιο εξελιγμένα υποβρύχια στον κόσμο. Όσα περισσότερα αγοράσουμε, τόσο μεγαλύτερη είναι η μείωση της τιμής που θα επιδιώξουμε,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ο Τραμπ, που ανέλαβε τα προεδρικά του καθήκοντα την προηγούμενη Παρασκευή, έχει ταχθεί υπέρ της ανανέωσης του αμυντικού εξοπλισμού των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, υποστηρίζοντας ότι η αμυντική ισχύς τους έχει μειωθεί δραματικά.

Από την προεδρική εκλογή του και μετά, ο ίδιος έχει ασκήσει πιέσεις στην αμερικανική αμυντική βιομηχανία, προκειμένου να μειωθεί το οικονομικό κόστος των συστημάτων που αγοράζει το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Το Δεκέμβριο ο Τραμπ έλαβε την υπόσχεση της διοίκησης της Lockheed Martin για τη μείωση του οικονομικού κόστους του μαχητικού πέμπτης γενιάς F-35, μετά την ανάρτηση που έκανε στο Twitter για το υψηλό κόστος του αναφερόμενου μαχητικού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα απευθυνθεί στην Boeing για μία φθηνότερη εναλλακτική λύση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter