Θέλει πολλή δουλειά ο Ολυμπιακός, 2-2 με Χάποελ Μπερ Σεβά

Θέλει πολλή δουλειά ο Ολυμπιακός, 2-2 με Χάποελ Μπερ Σεβά

Ισόπαλος 2-2 αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός στο σημερινό (29/6) φιλικό του με την Χάποελ Μπερ Σεβά του Ισραήλ στην Πολωνία. Ένα ματς που μόνο φιλικό δεν αποδείχθηκε, καθώς οι Ισραηλινοί επιστράτευσαν ουκ ολίγες φορές πολύ σκληρό παιχνίδι με αποκορύφωμα το αντιαθλητικό τάκλινγκ στον Ομάρ Ελαμπντελαουί στα μέσα του β’ μέρους, που χάλασε οριστικά και το παιχνίδι…

Έτσι κι αλλιώς από την ισραηλινή ομάδα δεν είχε ευχάριστες αναμνήσεις ο Ολυμπιακός καθώς τον είχε αποκλείσει από τον γ’ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2016. Παράλληλα έχει στις τάξεις της τέσσερις παίκτες που έχουν περάσει στο παρελθόν από τα ελληνικά γήπεδα. 

Τον γκολκίπερ Ερνέστας Σέκτους που είχε αγωνιστεί στην Κέρκυρα τη σεζόν 2014-15, τον Νάιτζελ Χάσελμπαϊνκ που είχε παίξει την ίδια σεζόν στη Βέροια 4-15) και τους Έρικ Σαμπό (μέσος) ΠΑΟΚ 2015-16) και Μίγκελ Βίτορ (αμυντικός) που είχαν φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ο πρώτος την περίοδο 2013-16) και ο δεύτερος την σεζόν 2014-16 ομάδων.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο σκορ με τον Ντουρμισάι στο 28’ μετά από ωραία προσπάθεια του Ποντένσε και οι Ισραηλινοί ισοφάρισαν στο 32’ με τον Μπεν Σαχαάρ που μόνος του προ του Σα πλάσαρε για το 1-1.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κορυφαίος των «ερυθρολεύκων» στο ημίχρονο (μαζί με τους Ντουρμισάι και Σουρλή) Ποντένσε αντικαταστάθηκε στο 42’ από τον Βαλμπουενά γιατί μετά από ένα φάουλ (37’) που του έγινε διαπληκτίστηκε με τον Μάριν της Χάποελ και μετά ήταν όλο νεύρα. Πολύ σωστά ο Μαρτίνς τον αντικατέστησε για να τον προφυλάξει…

Στο β’ ημίχρονο o Oλυμπιακός μπήκε πιο καλά στο ματς αλλά η Χάποελ ήταν εκείνη που έκανε το 2-1 με ωραία ενέργεια του Χάσελμπαϊνκ αφού πρώτα «άδειασε» τον Μπα.

Στη συνέχεια ο Μαρτίνς προχώρησε σε πέντε αλλαγές και στο 62’ έγινε η φάση που χάλασε το ματς, όταν ο Γιοσέφι χωρίς λόγο έκανε ένα από τα πλέον αντιαθλητικά φάουλ στη γραμμή του πλαγίου άουτ στον Ομάρ και προκάλεσε δικαιολογημένα ένταση. Ο ρέφερι επειδή το ματς ήταν φιλικό του έδειξε κίτρινη αντί για απευθείας κόκκινη και το ματς έγινε πολύ σκληρό. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συνέχεια οι κίτρινες κάρτες έπεφταν βροχή και το πολύ να έγιναν τρεις φάσεις μέχρι τη λήξη του αγώνα. Τελικά στο 91’ ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μπρούνο από τον ισραηλινό γκολκίπερ και το εκτέλεσε εύστοχα ο Βαλμπουενά για το τελικό 2-2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Μαρτίνς): Σα – Ελαμπντελαούι (68΄Ανδρούτσος), Μπα (61΄Παπαδόπουλος), Βούκοβιτς (73΄Σεμέδο) , Κούτρης (46΄Τσιμίκας) – Τοροσίδης (46’ Γκιγιέρμε), Σουρλής (77΄Μπρούνο) – Ποντένσε (44΄Βαλμπουενά), Φορτούνης (61΄Γκερέρο), Γ. Μασούρας (61΄Ραντζέλοβιτς) – Ντουρμισάι (61΄Σολδάνο)

ΧΑΠΟΕΛ ΜΠΕΡ ΣΕΒΑ (Μπ. Μπακχάρ): Σέτκους, Μπεν Μπίτον, Γκόλντμπεργκ, Αμίτ Μπίτον, Μιγκέλ Βίτορ, Σαμίρ, Σαμπάγκ, Σαφουρί (46΄Γιοσεφί), Μαρίν, Χασελμπάινκ, Σαχάρ (46΄Ζιχάν). Μετά το 60΄ μπήκαν: Κέλκενς, Άσκιας, Τ. Γιοσέφι, Ντάντια, Λεβί, Ορ. Μπίτον, Καρίγιο

Περί Νεστορόφσκι

Ιταλικά δημοσιεύματα ανέφεραν σήμερα ότι ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για τον 29χρονο Σκοπιανί σέντερ φορ Ίλια Νεστορόφσκι. Σύμφωνα με το «tuttomercato», « η ελληνική ομάδα ενδιαφέρεται για την περίπτωση του 29χρονου Σκοπιανού επιθετικού της Παλέρμο, ο οποίος τη φετινή σεζόν πέτυχε 15 γκολ σε 28 παιχνίδια στη Serie B. Ο ύψους 1.82μ. επιθετικός έχει συμβόλαιο με την ιταλική ομάδα έως το καλοκαίρι του 2021 και η χρηματιστηριακή του αξία αγγίζει τα 4 εκατ. ευρώ. Στην Παλέρμο αγωνίζεται από το 2016». Τέλος το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι «εκτός από τον Ολυμπιακό, ενδιαφέρονται επίσης η Τορίνο και η Μπολόνια» και ότι «ο ποδοσφαιριστής προτιμάει να συνεχίσει την καριέρα του στην Ιταλία».

Μαρτίνς: «Είμασταν καλοί για μισή ώρα…»

Ο Πέδρο Μαρτίνς είδε κάποια καλά στοιχεία στο σημερινό φιλικό του Ολυμπιακού (2-2 με την Χάποελ Μπερ Σεβά) αλλά διαπίστωσε και αρκετές αδυναμίες ειδικά στην αμυντική λειτουργία των «ερυθρολεύκων».

Μετά το φιλικό δήλωσε στην κάμερα του «Novasports»: «Δεν μπορούσαμε να παίξουμε καλά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά εν μέρει είδαμε ένα ποδόσφαιρο που θέλουμε από τον Ολυμπιακό. Στα πρώτα 20-30 λεπτά δείξαμε το ποδόσφαιρο που θέλουμε. Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και στο δεύτερο μέρος έπεσε ο ρυθμός, αλλά εμείς κρατάμε αυτά τα λεπτά που ανέφερα. Μπορούσαμε και δεύτερο γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Το 1-1 του αντιπάλου προήλθε από δικό μας λάθος».

Πρόσθεσε ακόμη: «Σε γενικές γραμμές είδαμε κάποια θετικά πράγματα στο παιχνίδι μας. Χθες είδαμε κάποια λάθη από την άμυνα προς την επίθεση. Είχαμε καλύτερη κατοχή της μπάλας σήμερα σε σχέση με χθες. Σε γενικές γραμμές κρατάω την θετική εικόνα τα πρώτα λεπτά».

Ρωτήθηκε και για το ντεμπούτο των Σεμέδο και Ραντζέλοβιτς: «Ο Ραντζέλοβιτς πρώτη φορά δούλεψε με εμάς και αυτή ήταν στο σημερινό ματς. Σιγά-σιγά θα μπουν όλοι σε ρυθμό. Και για τον Σεμέδο θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τα φιλικά που έχουμε».

Από την πλευρά του ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο δήλωσε: «Δουλεύουμε καλά και εγώ προσωπικά δουλεύω για να βρω τον ρυθμό μου και την απαιτούμενη φυσική κατάσταση. Πιστεύω ότι η ομάδα πάει καλά. Δίνουμε αυτά τα ματς στην προετοιμασία για να καταλάβουμε κάποια πράγματα που θέλει ο προπονητής. Και τα σκληρά παιχνίδια βοηθούν, γιατί θα βρούμε μέσα στη σεζόν ομάδες που θα παίζουν σκληρά. Αυτά τα ματς παρότι είναι τυπικά φιλικοί αγώνες, είναι ουσιαστικά σαν προπονήσεις. Πιστεύω ότι η ομάδα είναι πολύ καλά και σε αυτά τα φιλικά θα βρούμε τον ρυθμό μας για να είμαστε έτοιμοι».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter