Θέλουν τα 270 εκατ. ευρώ οι ΠΑΕ αλλά δεν θέλουν μείωση ομάδων

Θέλουν τα 270 εκατ. ευρώ οι ΠΑΕ αλλά δεν θέλουν μείωση ομάδων

Ποσό… αστρονομικό για τα σημερινά δεδομένα και ειδικότερα για το άθλιο και απαξιωμένο ελληνικό ποδόσφαιρο, πρότεινε -υπό προϋποθέσεις βέβαια- ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, στις ομάδες της Σούπερ Λίγκας αλλά εκείνες, αν και οι περισσότερες δεν έχουν μαντίλι να κλάψουν, «κλωτσάνε» κι επιμένουν να τα θέλουν όλα δικά τους!

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των ομάδων της Λίγκας, πρότεινε ένα ποσό ύψους 270 εκατ. ευρώ για πέντε χρόνια για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, με τον όρο να υπάρξει άμεση αναδιάρθρωση και να μειωθούν οι ομάδες σε 12 από την σεζόν 2019-20. Κι ενώ τουλάχιστον επτά ομάδες από τις 16 που θα μετάσχουν στη φετινή Σούπερ Λίγκα παραμένουν τηλεοπτικά άστεγες και απειλούν να μπλοκάρουν την έναρξη του νέου πρωταθλήματος , εντούτοις ο Συνεταιρισμός δεν δέχεται κουβέντα επ’ αυτού.

Να σημειωθεί ότι το ποσό αυτό θα προέλθει τόσο από τη NOVA όσο και από την ΕΡΤ και όπως τόνισε ο Γ. Βασιλειάδης, τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα σε βάθος πενταετίας. Για του χρόνου, μπορούν να δοθούν 49 εκατ. ευρώ, ενώ κοντά στα 55 εκατ. είναι το ποσό για καθένα ένα από τα υπόλοιπα τέσσερα χρόνια. Μιλάμε για χρήματα που ούτε τα πιο τρελά τους όνειρα θα πάρουν ποτέ οι περισσότερες ΠΑΕ, οι οποίες όμως έχουν στιλώσει τα πόδια και δεν θέλουν να ακούν περί μείωσης ομάδων από την επόμενη περίοδο και όχι μόνο. Με λίγα λόγια θέλουν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Θέλουν και τα εκατομμύρια και παράλληλα να μην κάνουν το παραμικρό για την αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου και της επιβίωσης της δικής τους…

Το καυτό ζήτημα θα συζητηθεί στο αυριανό (Παρασκευή, 29/6) έκτακτο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας, οπότε θα παρθούν και οι όποιες αποφάσεις.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter