Θέμα στην εξεταστική της Νομικής ο… τραυματισμός του Σαλάχ!

Θέμα στην εξεταστική της Νομικής ο… τραυματισμός του Σαλάχ!

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τη στιγμή του τραυματισμού του Σαλάχ από τον  αρχηγό της Ρεάλ Σέρχιο Ράμος, στον τελικό του  Champions League. 

Ο Σαλάχ θα αγωνιστεί τελικά στο Μουντιάλ, παρά τον τραυματισμό του, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό να σταματήσει τις συζητήσεις για το θέμα.

Αποκορύφωμα ήταν η πρωτοβουλία του πανεπιστημίου της Δαμασκού να εντάξει το γεγονός στην εξεταστική της Νομικής.

«Ο Σέρχιο Ράμος τραυμάτισε τον Μοχάμεντ Σαλάχ στον τελικό του Champions League. Φυσικά, η πράξη του Ράμος δεν μπορεί να θεωρηθεί ως παράπτωμα ποινικού δικαίου, λόγω τεσσάρων συνθηκών που δικαιολογούν τέτοιου είδους βίαια περιστατικά στο ποδόσφαιρο. Να τα αναλύσετε», ήταν η ερώτηση που μπήκε στις εξετάσεις.

Την επιλογή του διδάσκοντα υπερασπίστηκε το πανεπιστήμιο που σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook έγραψε ότι «η ερώτηση ήταν ξεκάθαρη και ειλικρινής. Συγχαρητήρια γενικά σε όλο το διδακτικό προσωπικό».

Στην ίδια ανάρτηση δόθηκε και η σωστή απάντηση που είναι:

«Οι όροι είναι οι εξής: 1. Ο αγώνας να διεξαχθεί βάσει του νόμου 2. Ο παίχτης που τραυματίστηκε να έχει αποδεχθεί την παρουσία του στο παιχνίδι 3. Ο παίχτης που προκάλεσε τον τραυματισμό να έχει σεβαστεί τους κανόνες και τις αρχές του παιχνιδιού 4. Οι τραυματισμοί να σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter