Θεμελιώδες δημόσιο αγαθό η υγεία

Θεμελιώδες δημόσιο αγαθό η υγεία

Τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα οδεύουν καθημερινά προς το χειρότερο.

Η υγειονομική κρίση που μαστίζει εδώ και έναν χρόνο την ελληνική κοινωνία ανέδειξε σε μέγιστο πρόβλημα την κατάσταση στο ΕΣΥ, το οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη φρόντισε από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε την εξουσία τον Ιούλιο του 2019 να το υπονομεύσει με όλες της τις δυνάμεις.

Τα δημόσια νοσοκομεία σηκώνουν το τεράστιο βάρος της πανδημίας με τρομερές ελλείψεις σε ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό, καταφέρνουν μέχρι σήμερα να κρατηθούν όρθια αλλά αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα για πολλές ημέρες ακόμη.

Οι «άριστοι» υπουργοί και σύμβουλοι του Κυριάκου οι οποίοι κατήργησαν όλες τις προκηρυχθείσες θέσεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έχουν πλέον πέσει σε κατάσταση πανικού καθώς το ΕΣΥ έχει αποξηλωθεί, ενώ οι συγχωνεύσεις των κλινικών καθιστούν στις περισσότερες περιπτώσεις το κλινικό έργο τρομερά δύσκολο.

Αδιαφορώντας η κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις κρατικές δομές υγείας, ενισχύει αποκλειστικά τον ιδιωτικό τομέα και εξαγγέλλει συνεργασία μαζί για 120 no covid ΜΕΘ καθώς όλες ή σχεδόν όλες τις ΜΕΘ στα νοσοκομεία τις έχει κάνει για ασθενείς covid.

Κανένα σοβαρό κράτος δεν μπορεί να αναπτυχθεί και να επιβιώσει χωρίς αναπτυγμένες κρατικές δομές υγείας καθώς είναι απολύτως αναγκαίες για τη λειτουργία της οικονομίας και της κοινωνίας.

Αλλά τι να περιμένει κανείς από μια κυβέρνηση που έχει βάλει στόχο να εξαφανίσει και να ιδιωτικοποιήσει όλες τις δημόσιες κοινωνικές δομές στην Παιδεία, στα δίκτυα ηλεκτρισμού, στην Υγεία.

Με τις πολιτικές που εφαρμόζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόοδο και ευημερία δεν πρόκειται να δει η ελληνική κοινωνία.

Αποδεικνύεται καθημερινά από τον κατήφορο που έχει πάρει η χώρα και είναι κάτι που πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη οι πολίτες στις επόμενες εκλογές.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter