Θέμης Σοφός για Χρυσοχοΐδη: Η συμπεριφορά του έχει στοιχεία εκτροπής του πολιτεύματος – Είχα προτείνει την παραίτησή του

Θέμης Σοφός για Χρυσοχοΐδη: Η συμπεριφορά του έχει στοιχεία εκτροπής του πολιτεύματος – Είχα προτείνει την παραίτησή του

Εσωτερικές ζυμώσεις και αμφισβητήσεις στη Νέα Δημοκρατία από τη στάση του κόμματος και του ίδιου προσωπικά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προκαλεί η κλιμακούμενη επιλογή για τον «νόμο και τάξη» αλλά και οι επιλογές του υπουργού να χρησιμοποιεί τις δυνάμεις Ασφαλείας κατά των πολιτών παραβιάζοντας συνεχώς κάθε όριο μιας Δημοκρατικής Τάξης.

Αμφισβητήσεις που προφανώς αγγίζουν εμμέσως πλην σαφώς και το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου.

Τη διαφοροποίησή του προς αυτή την «πρακτική» της κυβέρνησης Μητσοτάκη μέσω χειρός Χρυσοχοΐδη εξέφρασε με σαφήνεια ο δικηγόρος Θέμης Σοφός ο οποίος είχε τη στήριξη της ΝΔ στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση που πραγματοποίησε η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική για την Δημοκρατία και το Κράτος – Δικαίου

«Στην ερώτηση αν υπάρχει προσπάθεια εκτροπής ή αν ανιχνεύονται στοιχεία εκτροπής του πολιτεύματος στην Ελλάδα, θα σας απαντήσω σε ατομικό επίπεδο της συμπεριφοράς στελέχους της κυβέρνησης, ναι» είπε αναφερόμενος στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο ίδιος πρόσθεσε ωστόσο ότι «σε συλλογικό, θεσμικό επίπεδο» δεν βλέπει προσπάθεια εκτροπής ή στοιχεία εκτροπής.

«Προ έτους τοποθετήθηκα δημοσίως ως προς την παραίτηση του κ. Χρυσοχοΐδη, όταν χτυπήθηκε ένα παιδί. Τότε το είχα προτείνει με την θεσμική μου ιδιότητα, ανεξάρτητα πάντα των πολιτικών μου αντιλήψεων. Θεωρώ λοιπόν, ότι η συμπεριφορά του σημερινού υπουργού Προστασίας του Πολίτη, τείνει να εγκαθιδρύσει μια αλλαγή παραδείγματος», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος του ΔΣΑ.

Εξηγώντας, ο Θέμης Σοφός συμπλήρωσε ότι «η αλλαγή αυτή, ψυχανεμίζομαι ότι δεν γίνεται αποδεκτή από όλη την κυβέρνηση, γιατί δεν υπαρχή σαφής επιδοκιμασία από το υπουργικό συμβούλιο των συμπεριφορών του κ. Χρυσοχοΐδη. Νομίζω ότι ήδη υπάρχει εκπεφρασμένη ανησυχία για τις επιλογές του και βεβαίως επειδή η λέξη εκτροπή, έχει τον χαρακτήρα μιας πλήρους ανατροπής των συνταγματικών θεσμών, νομίζω δεν είναι ικανή αυτή σε ατομικό επίπεδο ενός υπουργού, να επηρεάσει τα θεσμικά και συνταγματικά θεμέλια της λειτουργίας του πολιτεύματος».

Υπενθυμίζεται πως ο Θέμης Σοφός έχει σταθεί το τελευταία διάστημα στο πλευρό του απεργού πείνας και δίψας, Δημήτρη Κουφοντίνα, παρέχοντας τις νομικές του υπηρεσίες και απευθύνοντας πρόκληση προς την κυβέρνηση να επιδείξει την πολιτική ωριμότητα που απαιτείται.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter