Θεμιστοκλέους: Έχουν εμβολιαστεί 84.831 πολίτες – Στόχος ο εμβολιασμός νεότερων πολιτών στο τέλος του β’ τριμήνου του 2021

Θεμιστοκλέους: Έχουν εμβολιαστεί 84.831 πολίτες – Στόχος ο εμβολιασμός νεότερων πολιτών στο τέλος του β’ τριμήνου του 2021

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε ότι έχει εμβολιαστεί από τις 20 Δεκεμβρίου έως σήμερα το 0,77% του πληθυσμού της χώρας.

Ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε στην καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας πως εάν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του έτους «θα εμβολιαστούν οι νεότεροι πολίτες».

Σύμφωνα με την εισήγησή του, έχουν κλειστεί 372.000 ραντεβού για την πρώτη και τη δεύτερη δόση, ενώ έχουν εμβολιαστεί 84.831 πολίτες, ήτοι το 0.77% του πληθυσμού της χώρας.

Έπειτα, έδωσε ορισμένες οδηγίες για τη διαδικασία, σημειώνοντας πως εάν ο ενδιαφερόμενος είναι γραμμένος στην αύλη συνταγογράφηση, επιβεβαιώνει το ραντεβού μέσω λήψης SMS. Σε περίπτωση που δεν το κάνει με αυτόν τον τρόπο δεν χάνει το ραντεβού, το οποίο μπορεί να κλειστεί από ΚΕΠ, φαρμακεία είτε μέσω της ειδικής πλατφόρμας.Συν τοις άλλοις, σημείωσε ότι εάν κάποιος θέλει να επιλέξει εμβολιαστικό κέντρο κοντά στην εργασία του, μπορεί να αλλάξει τον ταχυδρομικό κώδικα. Σε περίπτωση που ένα ραντεβού κλειστεί και ο πολίτης δεν προσέλθει, θα έχει τη δυνατότητα για νέο ραντεβού μετά από έναν μήνα.Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών, ο Μάριος Θεμιστοκλέους τόνισε ότι μέχρι τα τέλη του μήνα θα έχουν εφοδιαστεί 31 νησιά με εμβόλια. Παράλληλα, υπάρχει πρόβλεψη για παράλληλους εμβολιασμούς σε όσα νησία έχουν πληθυσμό κάτω των 1.000 μονίμων κατοίκων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter