ΟΕΝΓΕ: Απειλές για πειθαρχικές διώξεις σε γιατρό του Νοσοκομείου Γιαννιτσών

ΟΕΝΓΕ: Απειλές για πειθαρχικές διώξεις σε γιατρό του Νοσοκομείου Γιαννιτσών

Με πειθαρχική δίωξη απειλείτε ακόμα ένας γιατρός που τόλμησε να μιλήσει για τα σημαντικά λειτουργικά προβλήματα που θα προκύψουν από την μετακίνηση γιατρών του νοσοκομείου Γιαννιτσών προς το νοσοκομείο Έδεσσας.

Σε ανακοίνωση της η ΟΕΝΓΕ καταδικάζει «την απαράδεκτη, αν και όχι πρωτοφανή, ενέργεια του αναπληρωτή διοικητή του Γ.Ν.Πέλλας –Ν.Μ.Γιαννιτσών, ο οποίος απειλεί με πειθαρχική δίωξη τον διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Γιαννιτσών αν δεν προχωρήσει «σε ανακλητική δήλωση με ταυτόχρονη δημοσιοποίηση της» επιστολής του προς τους αρμόδιους, την οποία είχε δημοσιοποιήσει στον τοπικό τύπο».

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών «ο διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Γιαννιτσών με την επιστολή,προειδοποιούσε ότι δε μπορεί να εξασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία νευραλγικών τομέων της Παθολογικής Κλινικής (ογκολογικό,διαβητολογικό,postcovid ιατρείο κλπ.) λόγω της απόφασης της διοίκησης για αναγκαστική μετακίνηση δύο παθολόγων από το νοσοκομείο Γιαννιτσών στο νοσοκομείο της Έδεσσας. Η αποδυνάμωση του νοσοκομείου Γιαννιτσών για την ενίσχυση δήθεν του νοσοκομείου της Έδεσσας βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο της κυβέρνησης για το νέο ΕΣΥ. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή αυτή η ενέργεια του συναδέλφου «δυσφημεί  το νοσοκομείο, μειώνει  την προσπάθεια των εργαζομένων στο νοσοκομείο Γιαννιτσών και δημιουργεί αμφιβολίες και υποψίες στους ασθενείς».«Για πολλοστή φορά διοικητές νοσοκομείων και Υγειονομικών Περιφερειών καταφεύγουν στον αυταρχισμό και στις διώξεις ενάντια σε υγειονομικούς, για να συγκαλύψουν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησής τους αλλά και τις δικές τους» αναφέρουν οι νοσοκομειακοί γιατροί.  «Θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Ενάντια στα εγκληματικά τους σχέδια για την περαιτέρω υποβάθμιση – συρρίκνωση, την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση –εμπορευματοποίηση της υγείας» καταλήγουν στην ανακοίνωση τους.

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

19/09/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter