ΟΕΝΓΕ: Απλήρωτοι γιατροί στις εφημερίες στο Τζάνειο – «Απαιτούμε να πληρωθούν άμεσα»

ΟΕΝΓΕ: Απλήρωτοι γιατροί στις εφημερίες στο Τζάνειο – «Απαιτούμε να πληρωθούν άμεσα»

Σηκώνουν το ΕΣΥ στις πλάτες τους κάνοντας υπερωρίες και τους περικόπτουν τα δεδουλευμένα τους 6 μήνες μετά. Μια ακόμα ασέβεια προς τους ανθρώπους του Εθνικού Συστήματος Υγείας δείχνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αυτή τη φορά στο Τζάνειο, όπου, αφού εξανάγκασαν τους γιατρούς σε υπέρβαση εφημέρευσης, για να μην διαλυθεί το σύστημα υγείας τελείως και για να μη μένουν ακάλυπτες εφημερίες, στη συνέχεια περιέκοψαν το ποσό της αποζημίωσης των εφημεριών.

Συγκεκριμένα η Διοίκηση του νοσοκομείου αποφάσισε ομόφωνα την περικοπή 11.867 ευρώ για τις εφημερίες του Δεκεμβρίου του 2023. Η περικοπή αυτή έγινε σύμφωνα με ένα μνημονιακό πλαφόν που επιβλήθηκε όταν ήταν Υπουργός Υγείας ο Άδωνις Γεωργιάδης το 2013. Οι πρόσθετες εφημερίες δεν μπορούν να ξεπερνούν το 15% των τακτικών. Μόνο όταν προχωρούν σε κινητοποιήσεις οι υγειονομικοί υπάρχει απάντηση του Υπουργού πως «θα το ρυθμίσουμε».

Επειδή η κατάσταση στο ΕΣΥ έχει φτάσει στο απροχώρητο βάζουν τους υγειονομικούς να κάνουν τις υπερωρίες ξεπερνώντας το 15% των τακτικών και στη συνέχεια εφαρμόζουν περικοπές για χρήματα τα οποία έχουν δουλέψει. Η ευθύνη βαραίνει τόσο τη διοίκηση του Τζανείου όσο και τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια αφού γνώριζαν πως θα υπήρχε υπέρβαση από τη στιγμή που ο Υπουργός Υγείας αρνείται πεισματικά να κάνει τις αναγκαίες προσλήψεις γιατρών στο ΕΣΥ.

Ο Πάνος Παπανικολάου Γ.Γ. της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) αναρωτιέται μιλώντας στο documentonews.gr : «Γιατί εξαπάτησαν τους γιατρούς βάζοντάς τους να εφημερεύουν; Οι διοικητές και η διεύθυνση της 2ης ΥΠΕ έχουν τεράστιες ευθύνες διότι ήξεραν πως θα γίνει υπέρβαση».

Όπως χαρακτηριστικά έγραψε σε ανάρτησή της η ΟΕΝΓΕ για περικοπές στην πληρωμή δεδουλευμένων εφημεριών.:

«Θερμά συγχαρητήρια στη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ και στην διοίκηση του Τζανείου που από τη μια εξαναγκάζουν τους γιατρούς σε υπέρβαση εφημέρευσης για να μην διαλυθεί το σύστημα υγείας τελείως, για να μη μένουν ακάλυπτες εφημερίες και από την άλλη περικόπτουν το ποσό της αποζημίωσης των εφημεριών.

Και έπειτα λένε με θράσος ότι δεν εκδηλώνουν ενδιαφέρον οι γιατροί όταν προκηρύσσουν θέσεις. Με τέτοια κίνητρα απορίας άξιον πως δεν βρίσκονται εθελοντές γιατροί, γιατί σε λίγο για εθελοντική εργασία θα μιλάμε… Υπάρχει κάποια απάντηση από τη 2η ΥΠΕ ή το υπουργείο;

Απαιτούμε να πληρωθούν άμεσα και στο ακέραιο το σύνολο των δεδουλευμένα εφημεριών (και για τα υπόλοιπα νοσοκομεία εκτός από το Τζάνειο)».

Διαβάστε σχετικά:

Ολυμπιακός – Φιορεντίνα 1-0: Η ιστορία γράφτηκε με κόκκινα γράμματα – Σήκωσε το πρώτο ευρωπαϊκό

Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: Το «χρυσό» γκολ του Ελ Κααμπί που έβαψε κόκκινη την κούπα (Video)

Συγκινητική στιγμή: Φορτούνης και Ελ Κααμπί δίνουν το τρόπαιο στον μικρό Γιαννάκη (Video)

Η στιγμή που το «Ολυμπιακός» χαράχτηκε στην κούπα του Conference League (Video)

Μεντιλίμπαρ: «Νιώθω τεράστια χαρά – Το αφιερώνω στους οπαδούς μας»

Βαθμολογία UEFA: Έγινε η ανατροπή – Πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια για την Ελλάδα από τη σεζόν 2025/26

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter