ΟΕΝΓΕ εναντίον Κακλαμάνη για τις κυνικές δηλώσεις του για τον τραυματία αστυνομικό

ΟΕΝΓΕ εναντίον Κακλαμάνη για τις κυνικές δηλώσεις του για τον τραυματία αστυνομικό

Κυνισμό, άγνοια και προσβολή στα άτομα με αναπηρία καταλογίζει η ΟΕΝΓΕ στον Νικήτα Κακλαμάνη με μια οργισμένη ανακοίνωση. Αιτία οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Υγείας της ΝΔ.

Πρώτα ο κ. Κακλαμάνης είπε: «Δεν ξέρω τι να ευχηθεί κανείς γι’ αυτό το παιδί. Σαν γιατρός θα έλεγα ότι αν ο Θεός τον αγαπά, καλύτερα να τον πάρει, όσο σκληρό και αν ακούγεται αυτό από το στόμα ενός γιατρού», μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό One για τον 31χρονο αστυνομικό που τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στα επεισόδια στην περιοχή του Ρέντη και νοσηλεύεται σε ΜΕΘ.

Για να «διορθώσει» το παραπάνω, μετά από την κατακραυγή, μίλησε σε εκπομπή του Action24 και τα έκανε ακόμη χειρότερα. «Είναι άλλο πράγμα οι προσπάθειες των γιατρών μέχρι τελευταία στιγμή, οι οποίες είναι δεδομένες. Η επιστήμη και οι συνάδελφοί μου έχουν υπερβεί τους εαυτούς τους, για να βοηθήσουν αυτό το παιδί», είπε και επικαλέστηκε την εμπειρία του ως γιατρός. «Έχω άσχημη ειδικότητα και έχω πάει αρκετές φορές σε πολλά κέντρα αποκατάστασης. Έχω δει παρόμοια περιστατικά και ξέρω τι δράμα είναι για ένα νέο παιδί. Βεβαίως οι ευχές τον συνοδεύουν και μακάρι η Παναγία να κάνει το θαύμα της, γιατί θα πρόκειται περί θαύματος. Μακάρι να βγει από αυτή την περιπέτεια που περνάει, αλλά να βγει ως κανονικός άνθρωπος», συμπλήρωσε.

Αυτή η φράση για «κανονικό άνθρωπο» ξεχείλισε το ποτήρι της οργής στην Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ:

«Το Γ.Σ της ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει τις απαράδεκτες κυνικές δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη.

Αναφερόμενος σε ασθενή που νοσηλεύεται ως βαρέως πάσχων σε ΜΕΘ, υποστήριξε πως θα ήταν ιδανικό να έχανε τη ζωή του και ως επιχείρημα για αυτό χρησιμοποίησε το γεγονός ότι έχει επισκεφθεί Κέντρα Αποκατάστασης και έχει “δει παρόμοια περιστατικά”.

Επίσης, αναφέρθηκε σε “κανονικούς ανθρώπους” διαχωρίζοντάς τους προφανώς από τα άτομα με αναπηρία.

Άραγε, παρότι γιατρός ο ίδιος, αγνοεί ότι σε Κέντρα Αποκατάστασης νοσηλεύονται μόνο ασθενείς που επικοινωνούν με το περιβάλλον και έχουν σημαντικό προσδόκιμο αποκατάστασης;

Πώς απαξιώνει τον καθημερινό αγώνα των εργαζομένων στις δομές αποκατάστασης;

Και το κυριότερο, με τι πρόσωπο απευθύνεται στους ασθενείς – μαχητές και τις οικογένειές τους που βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό τους;

Απαιτούμε να ανακαλέσει άμεσα τις προκλητικές δηλώσεις».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter