ΟΕΝΓΕ: Στο «στόχαστρο» ξανά η λειτουργία του Παίδων Πεντέλης

ΟΕΝΓΕ: Στο «στόχαστρο» ξανά η λειτουργία του Παίδων Πεντέλης
Εύλογη φαίνεται ότι ήταν τελικά  η ανησυχία των υγειονομικών του «Παίδων Πεντέλης» για το μέλλον του νοσοκομείου τους την περίοδο που είχε μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο. Μιλώντας τότε  στο Documento εξέφραζαν τον προβληματισμό τους καθώς υπήρχαν φήμες για αλλαγή χρήση τμήματος του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ “Συγκεκριμένα, το 2021 αλλά και παλιότερα είχε τεθεί θέμα εγκατάστασης μέσα στις υπάρχουσες πτέρυγες στο κτίριο του νοσοκομείου χώρου φιλοξενίας παιδιών. Η εγκατάσταση αυτή θα γινόταν σε βάρος της λειτουργίας κλινικών του νοσοκομείου. Οι υγειονομικοί του Παίδων Πεντέλης αλλά και η ΟΕΝΓΕ είχαμε τότε τονίσει πως οι χώροι φιλοξενίας είναι δομές κοινωνικής πρόνοιας αφού αφορούν υγιή παιδιά που δε χρειάζονται νοσηλεία αλλά φιλοξενία. Αυτοί οι χώροι φιλοξενίας είναι απολύτως αναγκαίοι όμως πρέπει να λειτουργούν σε ξεχωριστές κατάλληλες κτιριακές εγκαταστάσεις, με δικό τους κατάλληλο μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό. Κι αυτό γιατί υπάρχουν τραγικές ελλείψεις τόσο όσον αφορά τις δομές φιλοξενίας παίδων, όσο και σχετικά με την δημόσια παιδιατρική περίθαλψη”.

Μάλιστα σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ “Μετά από τις περσινές διαμαρτυρίες, η διοίκηση του οργανισμού νοσοκομείων Σισμανόγλειου –
Φλέμιγκ – Παίδων Πεντέλης, η διοίκηση της 1 ης ΥΠΕ και οι αρμόδιοι των δυο εμπλεκόμενων υπουργείων είχαν ισχυριστεί πως τάχα οι υγειονομικοί εγείρουν ανύπαρκτο θέμα γιατί η δομή φιλοξενίας δήθεν δεν θα εγκαθίστατο στο Παίδων Πεντέλης αλλά στο κτίριο του παλιού ΠΙΚΠΑ Πεντέλης που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση στην ίδια περιοχή. Μάλιστα οι αρμόδιοι ισχυρίζονταν πως είχαν ήδη δρομολογηθεί οι αναγκαίες ανακαινίσεις στο κτίριο του παλιού ΠΙΚΠΑ”.

“Οι παραπάνω ισχυρισμοί αποδεικνύονται ψευδείς” αναφέρουν οι νοσοκομειακοί γιατροί ” στις 17/3/22 με απόφασή της η ενιαία διοίκηση
Σισμανόγλειου – Φλέμιγκ – Παίδων Πεντέλης (στην οποία με ευθύνη των αρμοδίων δεν υπάρχουν εκπρόσωποι των γιατρών και των λοιπών εργαζομένων) ενέκρινε ιδιωτική δωρεά για την εγκατάσταση χώρου φιλοξενίας (κατόπιν εισαγγελικής εντολής) παιδιών και εφήβων έως 16 ετών μέσα στο κτίριο του Παίδων Πεντέλης. Στο κείμενο της απόφασης η διοίκηση παραπλανητικά ισχυρίζεται πως δήθεν η δομή φιλοξενίας δε θεωρείται δομή κοινωνικής πρόνοιας και πως τάχα προϋπήρχε αυτόνομος οριοθετημένος χώρος φιλοξενίας μέσα στο νοσοκομείο, που ουδέποτε έχει υπάρξει. Μάλιστα μετά την απόφαση της διοίκησης, εκπρόσωποι της διοίκησης και του ιδιωτικού ιδρύματος που κάνει την δωρεά, έκαναν περιοδεία μέσα στις λειτουργούσες πτέρυγες νοσηλείας του Παίδων Πεντέλης για να εξαγγείλουν χωροταξικές «διευθετήσεις» και αναστολή λειτουργιών”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter