Θεοδωράκης: Αποχαιρετώ τη Βουλή πολιτικά ηττημένος, αλλά υπερήφανος (Video)

Θεοδωράκης: Αποχαιρετώ τη Βουλή πολιτικά ηττημένος, αλλά υπερήφανος (Video)

Την τελευταία του ομιλία στη Βουλή, πραγματοποίησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Έπειτα από περίπου τέσσερα χρόνια παρουσίας του κόμματός του στη Βουλή, ο Σταύρος Θεοδωράκης έβγαλε την τελευταία του ομιλία μετά την απόφασή του να μην κατέβει στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. 

«Σκοπός της ζωής, λένε, είναι να ηττάσαι από ολοένα και μεγαλύτερα πράγματα. Αποχαιρετώ λοιπόν τη Βουλή πολιτικά ηττημένος, ανθρώπινα θλιμμένος, αλλά τελικά υπερήφανος για την προσφορά του Ποταμιού στην κοινωνία και την πατρίδα» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του.

«Όπως ήδη έχετε ενημερωθεί το Ποτάμι δεν κατεβαίνει στις ερχόμενες εκλογές. Και εγώ προφανώς, δεν θα είμαι στην επόμενη. Όπως είχα πει η μεταπήδηση σε άλλη κομματική βάρκα ή μάλλον μαούνα, στο δικό μου αξιακό σύστημα ισοδυναμεί με προδοσία. Μασκαραλίκια δεν χωρούν στη δική μου ζωή. Αποχωρώ από τη Βουλή και παραιτούμαι από την ηγεσία του Κινήματος που ίδρυσα αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την ήττα στις ευρωεκλογές» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στους 86 χιλιάδες πολίτες που μας ψήφισαν στις ευρωεκλογές. Τους ζητώ να μην χάσουν αυτό που τους έκανε Ποτάμι. Τους ζητώ να είναι υπερήφανοι γι’ αυτά που καταφέραμε. Ειλικρίνεια, ευθύτητα, αλήθεια» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Θεοδωράκης κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ για μικρότητα ως προς την αποχή τους από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, ενώ έστειλε μήνυμα στους 86.000 ψηφοφόρους του Ποταμιού στις ευρωεκλογές να είναι υπερήφανοι. Αναφέρθηκε επίσης στην στάση του Ποταμιού να μείνει στη Βουλή και να ψηφίσει τους Κώδικες, λέγοντας πως αυτή ήταν η τελευταία θετική συνεισφορά του στην χώρα.

«Οι κώδικες ήταν ένα βήμα θετικό και αναγκαίο.Και αυτή η επιβεβλημένη θεσμική μεταρρύθμιση παραλίγο να συνθλίβει στις συμπληγάδες του κομματισμού. Είμαι περήφανος για την τελευταία πράξη της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού που έμεινε στη Βουλή και ψήφισε τους κώδικες. Κρατώ ως παρακαταθήκη τα ενθουσιώδη, θετικά σχόλια των λειτουργών της δικαιοσύνης.»

Μάλιστα ο κ. Θεοδωράκης σχολίασε και το γεγονός ότι στην ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου για την ψήφιση των Κωδίκων παραβρέθηκε μόνο ένας από τους 19 βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής για να τον χειροκροτήσει, γιατί οι άλλοι  φοβήθηκαν όπως είπε,  μήπως συνδεθούν με τον  αποδιοπομπαίο της αρχηγού.

«Υπέρ της ψήφισης των κωδίκων τακτική και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο οποίος έκανε χθες την τελευταία του ομιλία στο κοινοβούλιο με παρόντα μόνο ένα βουλευτή από τους 19 που έχει το κόμμα του, από τους 19 από τον χειροκροτούσαν μέχρι χθες. Μη μας πιάσουν σε καμιά φωτογραφία να χειροκροτούμε τον αποδιοπομπαίο της αρχηγού. Τι  ντροπή, τι ντροπή»είπε.

Την ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη σχολίασε ο Παύλος Πολάκης από το βήμα της Βουλής, αναγνωρίζοντας του «πολιτικό θάρρος» παρά τις ιδεολογικές και πολιτικές συγκρούσεις του παρελθόντος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter