Θεοδωρίδου: Και τα τρία εμβόλια είναι αποτελεσματικά για τη βρετανική μετάλλαξη

Θεοδωρίδου: Και τα τρία εμβόλια είναι αποτελεσματικά για τη βρετανική μετάλλαξη

Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, επεσήμανε τα χαρακτηριστικά που καθιστούν ελπιδοφόρα τα τρία εμβόλια που έχουν λάβει έγκριση.

Η κ. Θεοδωρίδου ανέφερε στην καθιερωμένη ενημέρωση της Δευτέρας, ότι «δεν έχει δοθεί σήμα για σοβαρή ανεπιθύμητη ενέργεια» όσον αφορά την ασφάλεια των εμβολίων. Παράλληλα, σημείωσε ότι και για τα τρία εμβόλια (Pfizer/Moderna/AstraZeneca) είναι αποτελεσματικά για τη βρετανική μετάλλαξη, ενώ στα πλεονεκτήματά τους εντάσσεται η πρόληψη σοβαρής νόσου, η πρόληψη των θανάτων, η πρόληψη της ήπιας και μέτριας νόσου είναι από τα κύρια πλεονεκτήματα.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι είναι πιθανή η αλλαγή σύστασης του εμβολίου της AstraZeneca, καθώς έρευνες από τη Σκωτία έδειξαν ότι φαίνεται να είναι αποτελεσματικό και για ηλικίες άνω των 65 ετών. 

Θεμιστοκλέους: «Εντός Απριλίου η παράδοση του εμβολίου της Johnson & Johnson»

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι από τον Δεκέμβριο έχουν γίνει πάνω από 915.000 εμβολιασμοί ενώ εντός της εβδομάδας αναμένεται να σπάσει το φράγμα του ενός εκατομμυρίου.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η χώρα βρίσκεται σε αναμονή της έγκρισης του εμβολίου της Johnson & Johnson. «Εάν όλα πάνε καλά, η πρώτη παράδοση θα γίνει εντός Απριλίου», τόνισε.

Τέλος, αναφορικά με τις ανακοινώσεις σχετικά με την πλατφόρμα για τα ραντεβού του γενικού πληθυσμού, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί «αναλόγως του πως θα πάνε οι παραδόσεις από τις υπόλοιπες εταιρείες». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter