Θεοδωρίδου: Σημαντική η τήρηση του προγράμματος εμβολιασμών

Θεοδωρίδου: Σημαντική η τήρηση του προγράμματος εμβολιασμών

«Η πανδημία έχει επηρεάσει σημαντικά και την προληπτική ιατρική», σημείωσε κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγεάις η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

«Είναι πολύ σημαντικό να τηρούνται οι εμβολιασμοί και από τους ενήλικες και από τους γονείς για τα παιδιά», σημείωσε η Μαρία Θεοδωρίδου, υπογραμμίζοντας ότι η σύσταση είναι 14 μέρες πριν ή μετά το εμβόλιο κατά της covid-19. Για τα παιδιά «ο κίνδυνος παραμέλησης των εμβολίων είχε εντοπιστεί έγκαιρα και έχουν εκδοθεί σχετικές οδηγίες».

Παράλληλα, η κ. Θεοδωρίδου έκανε αναφορά και στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech που έχει αδειοδοτηθεί για ηλικίες άνω των 16 ετών και όπως είπε παιδιά με αυξημένο κίνδυνο μπορούν να το κάνουν.

«Η εκρίζωση του κορονοϊού είναι κάτι το ανέφικτο, όμως μπορεί ο κορονοϊός να συμβιώσει μαζί μας ειρηνικά, χωρίς να μας απειλεί, και αυτό θα επιτευχθεί από τη φυσική νόσηση και τον εμβολισμό», ανέφερε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Θεμιστοκλέους: «Πάνω από 720.000 εμβολιασμοί»

«Μέχρι στιγμής έχουμε ξεπεράσει του 720.000 εμβολιασμούς και σήμερα έχουν διενεργηθεί 30.000 εμβολιασμοί, ανέφερε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Μέχρι στιγμής έχουν κλειστεί 1.420.000 ραντεβού. Για τον Μάρτιο τα ραντεβού είναι 720.000, ενώ αναμένεται να ξεπεραστεί ο αριθμός του 1,5 εκατ. εμβολιασμών», τόνισε.

Ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε και στο χρονοδιάγραμμα παραλαβής των εμβολίων, λέγοντας ότι σήμερα έφτασαν στη χώρα 112.000 δόσεις από τη Pfizer.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter